OD ČETVRTKA DO NEDJELJE U BOĆARSKOM DOMU MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA ARCA

14.10.2015
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sutra će u Boćarskom domu u Zagrebu otvoriti 13. po redu Međunarodnu izložbu inovacija ARCA. Na izložbi će se do nedjelje predstaviti nekoliko stotina inovatora, udruženja inovatora, fakulteta te inovativnih poduzetnika i gospodarstvenika s više od 200 inovacija - proizvoda, projekata i tehnologija iz područja strojarstva, elektrotehnike, informatike, medicine te drugih prirodnih i tehničkih područja.

Programski je izložba ove godine posvećena mladima. Prvog dana izložbe 15. listopada održat će se Dan zagrebačkog sveučilišta. Drugog dana izložbe, 16. listopada pod motom Inovacijom do konkurentnosti na Danu inovativnih ideja natjecat će se mladi inovatori i start up-ovi iz Hrvatske i Slovenije, dok će se tehnički nadareni učenici osnovnih i srednjih škola 17. listopada moći uključiti u nekoliko zanimljivih radionica na Učeničkoj suboti. Svoje će inovacije u posebnom programu u petak u 11 sati predstaviti i obrtnici iz Udruženja obrtnika grada Zagreba.

ARCA se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u suradnji s Međunarodnom federacijom nacionalnih organizacija inovatora IFIA, Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i drugim uglednim partnerima. Supokrovitelji izložbe su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG – BICRO, Hrvatska banka za obnovu i razvoj i Hrvatska gospodarska komora.

Izložba je prva tri dana otvorena od 10 do 19 sati, a zadnjeg dana održavanja 18. listopada, kada će biti proglašene najbolje inovacije i dodijeljene nagrade zaslužnim inovatorima, zatvara se u 16 sati. Sva događanja besplatna su za posjetitelje.

Više o svemu pogledajte u Programu Međunarodne izložbe inovacija ARCA 2015. i službenom Katalogu Međunarodne izložbe inovacija ARCA 2015. i na stranicama www.arca.com.hr.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259