Od 22. – 26. 04. 2008. održani su na Zagrebačkom velesajmu međunarodni sajmovi

Fotografije uz članak 2
30.04.2008

STRANCI ZAINTERESIRANI ZA NAŠE INOVACIJE

Prisustvo inovatora na izložbenom prostoru te demonstracija rada njihovih inovacija izazvalo je znatan interes, kako posjetilaca tako i poslovnih ljudi. Poslovni kontakti uspostavljeni su i sa stranim tvrtkama, te je iskazano obostrano zanimanje za daljnju suradnju.

Predstavnik Udruge inovatora Hrvatske na izložbenom prostoru, Branko Horvat govorio je o radu Udruge za radio Sljeme te za Večernji List. Istaknuta je uspješna dosadašnja suradnja s Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Zagreb, Udruženjem obrtnika grada Zagreba, te naznačena suradnja u budućim zajedničkim projektima. Tijekom tih razgovora predstavljeno je i ukupno djelovanje Udruge inovatora Hrvatske.

Na našem izložbenom prostoru sa svojim inovacijama predstavila su se četvorica naših članova:

  • Ivan Krunić iz Velike Gorice predstavio je inovaciju "Roto rašpu"
  • Petar Kunić iz Krnjaka "Hidraulični podupirač"
  • Zoran Maksan iz Biograda "Prozorske venecijanere upravljani magnetima"
  • Zoran Brečević iz Motovuna "Električno podno grijanje na niski napon".

U okviru 50. međunarodnog sajma OBRTNIŠTVA te sajmova TEGRA, OBRTNIŠTVO, BIAM, ZAVARIVANJE svakodnevno su održavana predavanja, prezentacije i održavani stručni skupovi. Sajam obrtništva i ove je godine organizirala Hrvatska obrtnička komora uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Zahvaljujući Hrvatskoj obrtničkoj komori na izložbenom prostoru veličine 10 m2 predstavila se, već tradicionalno i Udruga inovatora Hrvatske.

Predstavili smo svoje aktivnosti i pripreme u organizaciji sajma ARCA 2008, koji će se održati od 16. – 21. rujna 2008. u sklopu Jesenskog zagrebačkog Velesajma, te sajma Suvenir ARCA koji će se održati od 04. – 07. prosinca 2008. u Boćarskom domu u Zagrebu.

Također su predstavljene i druge aktivnosti Udruge inovatora Hrvatske, posebice uspješni nastupi naših inovatora na sajmovima u Moskvi i Ženevi. te povoljni odjeci poslije AGRO ARCE 1. međunarodnog sajma inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, održanog u Slatini od 18. – 20. travnja 2008. godine.

Zaključak o nastupu na sajmu nameće se sam po sebi - vrlo uspješan nastup Udruge inovatora Hrvatske kao i četvorice inovatora na sajmu OBRTNIŠTVO.

Branko Horvat

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259