Od 18. do 20. listopada posjetite Međunarodnu izložbu inovacija ARCA i Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi AGRO ARCA

08.10.2018

Udruga inovatora Hrvatske zajedno sa suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima, poziva vas da posjetite ovogodišnje najveće okupljanje inovatora u Hrvatskoj i šire, 16. Međunarodnu izložbu inovacija ARCA i jubilarni 10. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA koji će se održati od 18. do 20. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

I ove godine na izložbi i sajmu bit će predstavljene inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-upova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Značajno mjesto inovatorskog događaja godine zauzimaju i inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola, kao i studenata hrvatskih sveučilišta. Za njih kao i djecu osnovnoškolskog uzrasta pripremljen je popratni program događanja s brojnim radionicama iz STEM područja.

Izložba ARCA i sajam AGRO ARCA bit će otvoreni u četvrtak 18. listopada svečanim programom u 11:00 sati. Središnje događanje sajma AGRO ARCA, ali i izložbe ARCA jest konferencija „Pametna poljoprivreda – upotreba novih tehnologija u poljoprivredi“, čiji je cilj ukazati na značaj modernizacije hrvatske poljoprivrede i implementacije inovacija u ovu značajnu gospodarsku granu. Konferencija će se održati također u četvrtak s početkom u 13:00 sati.

Izložba i sajam će biti zatvoreni već tradicionalno dodjelom nagrada – brončanih, srebrnih i zlatnih medalja te dodjelom najznačajnije nagrade Grand Prixa za najbolju inovaciju. Posjet izložbi i sajmu kao i svim popratnim događanjima, besplatan je za posjetitelje.

Izložbi ARCA i sajmu AGRO ARCA ove su godine potporu dali suorganizatori: Inovacijski centar Nikola Tesla, Sveučilište u Zagrebu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora (IFIA), pokrovitelji: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, supokrovitelji Hrvatska gospodarska komora te sponzori: Končar – Elektroindustrija d.d. (generalni sponzor), Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO, HS Produkt i PBZ Card.

Izložba inovacija ARCA i sajam AGRO ARCA već godinama po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija promoviraju i promiču inovatorstvo i inovacije i jedno su od najznačajnijih događanja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora IFIA.

Postojanje dobrog inovacijskog sustava u kojem puno „mrava“ pokušava doći do inovacije i njezine komercijalizacije društvena je potreba i smjer u kojem naša zemlja treba ići, što su glavni motivi organizacije izložbe i sajma, s naglaskom ove godine na jednu od najznačajnijih gospodarskih grana – poljoprivredu, poruka je predsjednika UIH-a Ivana Bračića.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259