OBILJEŽENA PRVA OBLJETNICA UDRUGE INOVATORA VIROVITIČKO PODRAVSKE ŽUPANIJE

Fotografije uz članak 5
04.12.2008

Uz nazočnost uglednih gostiju iz grada Slatine, gradonačelnika Ivana Roštaša, zamjenika župana Virovitičko podravske županije Zvonimira Koića i gostiju iz Zagreba predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture prof. dr. sc. Ante Markotića, zamjenika predsjednika Udruge inovatora Hrvatske Marka Bubaša, glavnog tajnika Udruge inovatora Hrvatske, Silvane Svilar, stručne suradnice, načelnika općine Čađavice i brojnih inovatora članova Udruge, u Slatini je 28. studenoga 2008, održana svečana sjednica Skupštine Udruge inovatora Virovitičko podravske županije na kojoj je obilježena prva godišnjica rada.

Iako je godišnja Skupština Udruge inovatora Virovitičko – podravske županije trebala biti svečarska predsjednik Udruge Josip Tadić s nekoliko rečenica osvrnuo se i na lik i djelo dr.sc. Stanislava Čajavca, nedavno preminulog predsjednika Udruge inovatora Hrvatske. Pozvao je nazočne da se minutom šutnje oda počast prerano preminulom predsjedniku UIH-e.

Udruga inovatora Virovitičko podravske županije već je u prvoj godini svoga djelovanja potvrdila osnovanost svog postojanja. Naime nekoliko mjeseci nakon osnivačke skupštine Udruga je bila glavni tehnički nositelj organiziranja 1. međunarodnog sajma inovacija AGRO ARCA u Slatini.

Udruga koja u svome sastavu trenutno ima 38 članova i to ne samo iz Slatine, već iz Mikleuša, Čađavice, Čačinaca, Varaždina te članove s juga naše domovine Dubrovnika, pokazala je da se može nositi s tako zahtjevnim projektom. Sve pohvale radu Udruge upućene su od strane svih nazočnih gostiju koji su se ujedno u kratkom obraćanju skupu osobno zahvalili na pomoći i potpori pri organizaciji sajma AGRO ARCA 2008, a na taj način promovirali grad Slatinu i Virovitičko podravsku županiju.

Da se radi o izuzetno vrijednim i inovativnim članovima potvrdile su i zahvalnice koji su uručene na svečanosti inovatorima koji su polučili velike uspjehe na međunarodnim i domaćim izložbama u organizaciji Udruge inovatora. Zahvalnice su uručene i gradu Slatini, Županiji, medijskim pokroviteljima Radio Slatina i Slatinski petak koji redovito prate rad Udruge, kao i Crvenom križu u čijim prostorijama Udruga.

Izvještaj pripremili
Silvana Svilar
i Vojislav Raušević

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259