Obilježena 25. obljetnica rada Udruge inovatora Karlovačke županije

25.05.2018
U Županijskoj komori Karlovac je 24. svibnja održana svečana skupština Udruge inovatora Karlovačke županije u povodu obilježavanja 25. godina osnutka i rada Udruge.

„Na inicijativu grupe inovatora entuzijasta, u vrijeme snažne agresije na Republiku Hrvatsku i uz potporu HGK – Županijske komore Karlovac, 1993. godine osnovana je Udruga inovatora Karlovačke županije. Osnovana je kao sljednica niza društava inovatora koja su zbog tranzicijskih procesa i organizacijskih promjena u tvrtkama u kojima su djelovala, prestala s radom. Osnivanjem ove udruge željeli smo ne samo sačuvati tradiciju inventivnog rada u Karlovačkoj županiji nego, u skladu s novim uvjetima poslovanja i novim poduzetnicima, upućivati na značaj razvoja inovacija i novih proizvoda za ukupno gospodarstvo. Danas, nakon 25 godina djelovanja, možemo reći da smo u tome uspjeli“, rekao je predsjednik UIKŽ-a Marko Bubaš u svom izlaganju na svečanoj skupštini.

Potkrijepio je to činjenicom da Udruga ima više od 100 članova, po čemu je jedna od najvećih u Hrvatskoj, a po rezultatima koje njeni članovi ostvaruju, jedna od najuspješnijih, što potvrđuje više od 420 osvojenih medalja različitog sjaja i posebnih priznanja na najprestižnijim svjetskim i domaćim izložbama inovacija. Osim medalja, vrijednost tih inovacija najbolje dokazuju poslovni rezultati tvrtki u kojima su nastale, kao što su HS Produkt, Tvornica turbina, General Electric, Lima, Kelteks, Kordun, Veta, Strijelac i niz drugih. Uz sudjelovanje na međunarodnim i domaćim izložbama i sajmovima inovacija, UIKŽ je i organizator izložbe inovacija u Karlovcu. iKA – izložba inovacija Karlovac održava se bijenalno i tradicionalno u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom ŽK Karlovac. Sljedeće će godine iKA biti organizirana po trinaesti put.
Bubaš je naglasio suradnju Udruge s gospodarskim subjektima kao ključni čimbenik u promociji inventivnog rada, a posebno mjesto u tom odnosu ima ŽK Karlovac. Osim suradnje u zajedničkoj organizaciji izložbe inovacija, niz je drugih aktivnosti koje bismo teško realizirali bez suradnje i potpore ŽK Karlovac. Od osnivanja Udruge pa sve do danas, u Komori je praktično naš dom, ovdje imamo stručnu, administrativnu i organizacijsku potporu, kazao je Bubaš te potom zlatnu medalju iKA dodijelio: Marijanu Aniću iz Tehničke škole Karlovac, Želimiru Bakšiću iz tvrtke Strijelac, Karlovac, Emilu Butali iz tvrtke Veta, Karlovac, Vladimiru Furjaniću iz tvrtke Lima, Kamanje, Josipu Martiškoviću iz Ljevaonice Duga Resa, Mladenu Matanu iz Alstoma Hrvatska, Karlovac, Branki Stepić Župančić iz Tvornice turbina, Karlovac, Dubravku Trpčiću iz HS Produkta, Karlovac, Jelici Vukić iz KIM-a, Karlovac i Vladimiru Tudiću s Veleučilišta u Karlovcu.

Među zaslužnim članovima kojima je u povodu obljetnice dodijeljena zlatna medalja za njihov doprinos afirmaciji inovativnog rada u poduzetništvu te provedbi aktivnosti Udruge, nagrađen je i predsjednik ŽK Karlovac Zlatko Kuzman.

U povodu obljetnice rada Udruge, u Poslovnom klubu ŽK Karlovac postavljena je prigodna izložba Retrospektiva 25 godina inovativnog rada UIKŽ-a, koja će se moći razgledati do kraja lipnja.

Izvor: HGK, Županijska komora Karlovac

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259