Obavijesti vezane uz MSCA i Obzor 2020

17.01.2018
Mladi i iskusni istraživači

Mladi istraivači:

 • InoCure iz Češke Republike u okviru ITN konzorcija transMed zapošljava mladog istraživača iz područja inženjeringa koji će se osposobljavati u području razvoja novih uređaja i sustava za dostave lijekova, testiranja i modeliranja farmakoloških uvjeta. Rok za prijavu je 1. veljače 2018. Više informacija dostupno je ovdje.

 • ITN konzorcij CONTRA zapošljava 15 mladih istraživača koji će se osposobiti u području razvoja računalnih programa za istraživanje raka, za analizu novih eksperimentalnih podataka, uključujući genomske i jednostanične podatake. Mladi istraživači imaju mogućnost raditi u vrhunskim organizacijama unutar konzorcija: The Royal institute of Technology, Stockholm; The University of Cambridge; ETH Zurich; University of Warsaw; University of Vigo; King’s College London and the Francis Crick Institute (KCL/Crick); Institute for Research in Biomedicine (IRB); University of Barcelona; The Institute of Cancer Research, London. Rok za prijavu je 15. veljače 2018. Više informacija dostupno je ovdje.

 • ITN konzorcij „Global mobility of employees” zapošljava 15 mladih istraživača za rad na individualnim projektima u području poslovne ekonomije, političkih znanosti, psihologije te sociologije rada. Konzorcij čine University of Bamberg (Njemačka), Copenhagen Business School (Danska), Cranfield University (Velika Britanija), Institute for Employment Research (Njemačka), Toulouse Business School (Francuska), University of Vaasa (Finska), Vrije Universiteit Amsterdam (Nizozemska), Airbus SAS (Francuska). Rok za prijavu je 28. veljače 2018. Više informacija dostupno je ovdje.

Iskusni istraživači:

 • BITRECS-COFUND postdoktorske stipendije u području bioloških znanosti i medicine u IDIBAPS istraživačkom centru u Barceloni, Španjolska. Rok za prijavu je 31. ožujka 2018. Više informacije dostupno je ovdje.

 • MULTIPLY COFUND – otvoren je poziv za 13 dolaznih postdoktorskih stipendija u području inženjeringa, elektrotehnike, optičke fizike, biotehnologije. Istraživači mogu izabrati jednu od 13 organizacija iz Njemačke, Španjolske, Saudijske Arabije, Velike Britanije, Kine te Francuske. Rok za prijavu je 2. travnja 2018. Više informacija dostupno je ovdje.

 • NanoTRAINforGrowth II – otvoren je poziv za 8 postdoktorskih stipendija u području bioloških znanosti, kemije, fizike, medicine, znanosti o okolišu, u okviru International Iberian Nanotechnology Laboratory – INL u Bragi, Portugalu. Rok za prijavu je 6. veljače 2018. Više informacija dostupno je ovdje.

Na EURAXESS portalu ( ovdje ) trenutno je objavljeno preko 220 radnih mjesta za mlade i iskusne istraživače koji uključuju doktorske studije u okviru MSCA Mreža za inovativno osposobljavanje ili doktorske i postdoktorske stipendije MSCA COFUND-a.

Mogućnost uključivanja u konzorcijske istraživačke projekte

Iskazi interesa za partnerstvo unutar Razmjene osoblja u području istraživanja i inovacija - rok u 2018.:

Iskazi partnerstva, prema dostupnim interesima, redovito se ažuriraju.

Ako ste zainteresirani za prijavu projekata u okviru navedenog MSCA natječaja ili želite proširiti svoju listu potencijalnih partnera za konzorcije, slobodno nam pošaljite ispunjeni partnerski profil na sandra.vidovic@mobilnost.hr kako bi ga proslijedili našim kontaktima u inozemstvu. Obrazac partnerskog profila te objedinjeni iskazi interesa stranih institucija dostupni su ovdje .

Ostale Obzor 2020. obavijesti

 • Net4Mobility webinar '' Research and Training Projects with European Organisations'' , 24. i 25. siječnja 2018.

U okviru mrežnog projekta MSCA NCP-jeva Net4Mobility, kolege iz Irske 24. i 25. siječnja 2018. organiziraju webinar posvećen sudjelovanju organizacija iz trećih zemalja u Marie Sklodowska – Curie akcijama, s fokusom na konzorcijske projekte ITN i RISE. Više detalja o webinaru dostupno je ovdje. Ako imate potencijalne partnere u trećim zemljama koji bi sudjelovali u MSCA, slobodno im proslijedite ovu informaciju.

 • Umrežavanje s potencijalnim projektnim partnerima putem Portala za prijavitelje

Europska komisija je predstavila novi alat za prijavitelje projekata koji traže partnere u okviru Obzora 2020. Portal za prijavitelje (engl. Participant Portal) sada omogućava traženje partnera u okviru pojedinih tema poziva, koje su trenutačno otvorene ili koje tek predstoje. Potencijalni prijavitelji mogu na mrežnim stranicama na kojima su objavljene teme u okviru poziva, pristupiti listi postojećih iskaza interesa – primjerice za RISE poziv iskazi interesa su dostupni ovdje.

Više informacija dostupno je ovdje.

 • Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2017./2018.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je natječaj za stipendije koje će biti dodijeljene studentima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske - 500 stipendija za akademsku godinu 2017./2018. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna. Rok za podnošenje prijava je do 29. siječnja 2018. godine.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda - ovdje.

 • Javne konzultacije Europske komisije u području ulaganja, istraživanja i inovacija, malog i srednjeg poduzetništva te jedinstvenog tržišta

Konzultacije su sastavni dio procesa kreiranja EU politika te im je cilj prikupiti stavove svih zainteresiranih strana o tome kako najbolje iskoristiti sredstava proračuna EU kako bi se povećala produktivnost i konkurentnost Europe i Europskog istraživačkog prostora.

Svi dionici koji su zainteresirani za ulaganje, poduzetništvo, istraživanje, inovacije, malo i srednje poduzetništvo te jedinstveno tržite mogu dati svoje mišljenje do 8. ožujka 2018. Upitnik je dostupan ovdje te je za popunjavanje predviđeno maksimalno 20 minuta.

Obzor 2020. informativni dani:

 • Nacionalni informativni dan za područje ICT u Obzoru 2020. održati će se 19. siječnja 2018. u Auli rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14. Više informacija dostupno je ovdje.
 • Nacionalni informativni dan za društveni izazov Pametnog, zelenog i integriranog prometa programa Obzor 2020. održat će se 2. veljače 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, s početkom u 9:30 sati. Više informacija dostupno je ovdje.

Za više informacija vezanih uz mogućnost individualnih akademskih mobilnosti slobodni smo Vas uputiti na mrežne stranice Obzora 2020., EURAXESS.hr portala kao i na Facebook stranicu Euraxess Croatia - Research in the heart of Europe.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259