Obavijesti vezane uz MSCA i Obzor 2020

20.12.2017
Mladi istraživači

 • MSCA ITN konzorcij EuroAgeism zapošljava 15 mladih istraživača u okviru multidisciplinarnog projekta koji uključuje područja psihologije, sociologije, političkih znanosti, socijalnog rada, ekonomije, farmacije, gerontologije, antropologije, rodne studije, studije rada, prava i ostala srodna područja. Rok za prijavu je 31. siječnja 2018.
  Više informacija dostupno je ovdje.

 • MSCA ITN konzorcij “Innovative Hearing Aid Research – Ecological Conditions and Outcome Measures” (HEARECO) zapošljava 6 mladih istraživača koji će se osposobiti u području tehnologije, psihologije, fiziologije i audiologije. Rok za prijavu je 6. siječnja 2018.
  Više informacija dostupno je ovdje.

Na EURAXESS portalu (ovdje) trenutno je objavljeno preko 170 radnih mjesta za mlade istraživače koji uključuju doktorske studije u okviru MSCA Mreža za inovativno osposobljavanje ili MSCA COFUND-a.


Mreže za inovativno osposobljavanje (ITN)

Kao što ste već upoznati, rok za prijavu Inovativnih mreža za osposobljavanje (ITN) u okviru Marie Sklodowska – Curie akcija je 17. siječnja 2018. godine.

Korisna dokumentacija za pisanje ITN projektnog prijedloga:

 • EK je objavila najčešća pitanja i odgovore vezane uz prijavu ITN projekata (dostupna ovdje).

 • Najčešći nedostaci u ITN projektima, koji mogu biti od pomoći prilikom pisanja projektnog prijedloga dostupni su ovdje.

Također, želimo Vas obavijestiti da pružamo uslugu čitanja projektnih prijedloga. Napominjemo da nismo u mogućnosti ulaziti u znanstveni sadržaj projektne prijave, te će se komentari odnositi na strukturu prijave kao i na sadržaj vezan uz neznanstvene kriterije evaluacije (učinak i implementacija). Projektne prijedloge nam možete slobodno dostaviti zaključno do petka 12. siječnja 2018. godine. Za dodatna savjetovanja (individualna savjetovanja, e-mail ili telefonska savjetovanja) stojimo na raspolaganju!


Mogućnost uključivanja u konzorcijske istraživačke projekte

Novi iskazi interesa za partnerstvo unutar Mreža za inovativno osposobljavanje - rok u 2018.:

Iskazi partnerstva, prema dostupnim interesima, redovito se ažuriraju.

Ako ste zainteresirani za prijavu projekata u okviru navedenog MSCA natječaja ili želite proširiti svoju listu potencijalnih partnera za konzorcije, slobodno nam pošaljite ispunjeni partnerski profil na sandra.vidovic@mobilnost.hr kako bi ga proslijedili našim kontaktima u inozemstvu. Obrazac partnerskog profila te objedinjeni iskazi interesa stranih institucija dostupni su ovdje.


Ostale Obzor 2020. obavijesti

 • Obzor 2020. MSCA certifikat

Svi Marie Cuire istraživači, neovisno o vrsti projekta na kojem su sudjelovali (Individualne stipendije, Mreže za inovativno osposobljavanje, RISE ili COFUND) te jesu li sudjelovali u FP7 ili Obzor 2020. programu, mogu zatražiti Marie Curie certifikat kojim se potvrđuje njihovo financiranje, a koji ujedno može poslužiti kao jedinstvena dopuna životopisa istraživača. Istraživači mogu zatražiti certifikat od projektnog menadžera u instituciji koordinatora projekta ili putem mrežne stranice Europskog istraživačkog prostora, odnosno ovdje.

 • Info dan EU programi – natječaji u 2018., 18. prosinca 2017., Filozofski fakultet u Zagrebu

U ponedjeljak 18. prosinca od 13 do 15.30 sati u Konferencijsku dvoranu na II katu Knjižnice, Filozofskog fakulteta u Zagrebu bit će predstavljeni natječaji u 2018. godini u okviru nekoliko europskih programa:

 • Natječaji iz programa Obzor 2020. Europa u promjenjivom društvu – uključiva, inovativna i promišljena društva i Znanost s i za društvo
 • Erasmus + projekt DigiLing: Trans-European e-Learning Hub for Digital Linguistics
 • Iskustvo pisanja projektnog prijedloga Rural 3.0 – Service Learning for the Rural Development.

Program je dostupan ovdje, dok se prijaviti možete ovdje.

 • ENRICH in China Webinar, 19. prosinca 2017.

ENRICH China je inicijativa EU koja omogućava brži i lakši pristup istraživačkoj infrastrukturi i kineskom tržištu za prijavitelje Obzor 2020. programa. Iako je prvotno namijenjena znanstvenoj zajednici, sudjelovanje je otvoreno i prema poslovnom sektoru. U okviru ENRICH in China inicijative organizira se javno dostupan i besplatni webinar kako bi se predstavile istraživačke i inovacijske mogućnosti suradnje Europske Unije i Kine. Više informacija dostupno je ovdje.

 • Javno savjetovanje Europske komisije o zajedničkom viznom režimu (Šengenska viza)

Europska komisija poziva na javno savjetovanje vezano o zajedničkom viznom režimu. Cilj savjetovanja je prikupiti iskustva i sugestije građana i organizacija za proces prijave Šengenske vize (do 90 dana). Posebno se pozivaju stranci koji su imali iskustva prijave za Šengensku vizu u zadnjih 5 godina. Savjetovanje je otvoreno do 2. veljače 2018. godine te je dostupno ovdje.

 • The Polish Institute of Advanced Studies raspisuje natječaj za kratkotrajne stipendije

Poljski institut naprednih studija raspisuje natječaj za istraživačke stipendije u trajanju od 5 do 10 mjeseci. Stipendije su dostupne za mlađe i iskusne poslijedokotrande. Rok za prijavu je 30. prosinca 2017. godine. Više informacija dostupno je ovdje.

Za više informacija vezanih uz mogućnost individualnih akademskih mobilnosti slobodni smo Vas uputiti na mrežne stranice Obzora 2020., EURAXESS.hr portala kao i na Facebook stranicu Euraxess Croatia - Research in the heart of Europe.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259