Obavijesti vezane uz MSCA i Obzor 2020

17.04.2018
otvoren je poziv na natječaj za individualne stipendije za 2018. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 12. rujna 2018. godine. Više informacija o natječaju dostupno je na stranicama Portala za sudionike (ovdje ).

Ove stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost.

U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija za individualne stipendije u 2018. godini izdvojeno je 273 milijuna eura.

Novim radnim programom, iskusni istraživači imaju dodatne mogućnosti u okviru Individualne stipendije:

  • u okviru Career restart panela trajanje projekta produženo je na 36 mjeseci, odnosno na 3 godine;

  • u cilju boljeg transfera znanja, tijekom provođenja Globalne stipendije istraživačima je omogućeno da prije odlazne faze provedu minimalno tri mjeseca u organizaciji domaćinu u EU/AC putem koje prijavljuju stipendiju;

  • istraživači imaju mogućnost za provođenje Individualne stipendije u ekvivalentu pola radnog vremena (part-time). Cilj ove inicijative je mogućnost provođenja dodatnih aktivnosti istraživača tijekom provedbe projekta (poput poduzetničkih aktivnosti, predavanja na fakultetu, sudjelovanja na dodatnim usavršavanjima itd.);

  • projektne prijave iz MSCA IF natječaja u 2019. godini, u kojima je organizacija domaćin smještena u Widening zemljama, a koje nisu financirane putem MSCA IF budžeta, automatski će biti prebačene u panel Widening stipendija.

Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje.

Ostale Obzor 2020. obavijesti

  • Osnovan hrvatski ogranak Marie Curie Alumni Association-a

Na Institutu Ruđer Bošković (IRB) u petak 6. travnja 2018., održan je inicijalni sastanak hrvatskog ogranka neprofitne udruge Marie Curie Alumni Association (MCAA) koja okuplja dobitnike potpora za istraživanje u sklopu bilo kojeg programa Marie Sklodowska - Curie akcija (MSCA).

Ogranak koji djeluje u sklopu Marie Curie Alumni Association na europskoj razini okuplja sve članove hrvatskog podrijetla i one koju su boravili ili borave u Hrvatskoj u sklopu MSCA programa. Ogranak ima u planu organizirati različita događanja i radionice za svoje članove ali i ostale znanstvenike u Hrvatskoj.

Pozivamo sve bivše i sadašnje korisnike stipendija u sklopu MSCA programa da se pridruže hrvatskom ogranku MSCAA.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail: croatia.chapter@mariecuriealumni.eu . Više informacija dostupno je ovdje.

  • MSCA COFUND INTERTALENTUM objavio je drugi poziv na natječaj za zapošljavanje 9 postdoktoranada na period od dvije godine.

Istraživači svih nacionalnosti mogu na Universidad Autónoma de Madrid (UAM) provoditi svoja postdoktorska istraživanja u područjima bioloških znanosti i biomedicine, nanoznanosti, nanotehnologije i naprednih materijala, fizike, računarstva i matematike te društvenih i humanističkih znanosti. Rok za prijavu je 25. svibnja 2018. godine, a više informacija dostupno je ovdje.

  • Webinar Open Science Clinique: Winning Marie Curie with Open Science, 14. svibnja 2018.

Webinar organizira Marie Curie Alumni Association te će se fokusirati na pitanje može li Otvorena znanost MSCA projektne prijedloge učiniti konkurentnijim, dodatno razvijati transferne vještine istraživača (upravljanje, transfer znanja, javni angažman). Sudjelovanje na webinaru je besplatno te se moguće prijaviti ovdje.

  • Otvorene prijave za konferenciju „Young researchers in a highly skilled landscape”, 18. i 19. lipnja 2018., Zagreb

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira međunarodnu konferenciju „Young researchers in a highly skilled landscape” koja će se održati 18. i 19. lipnja 2018. u Zagrebu. Glavni cilj konferencije je stvoriti platformu za otvoreni dijalog o javnim politikama u području istraživanja i inovacija s posebnim naglaskom na visoko kvalificirane mlade istraživače u sadašnjem i budućem okvirnom programu. Preliminarni program dostavljamo u privitku. Prijave su dostupne ovdje.

Za više informacija vezanih uz mogućnost individualnih akademskih mobilnosti slobodni smo Vas uputiti na mrežne stranice Obzora 2020., EURAXESS.hr portala kao i na Facebook stranicu Euraxess Croatia - Research in the heart of Europe.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259