O važnosti zaštite žiga i dizajna na seminaru u Županijskoj komori u Karlovcu

25.11.2018
Seminar o na temu Žig i industrijski dizajn – alati za uspješno poslovanje, održan je u ŽK Karlovac 22. listopada 2018.

Županijska komora Karlovac redovito u suradnji s Udrugom inovatora Karlovačke županije organizira seminare na teme iz intelektualnog vlasništva s ciljem podizanja svijesti kod poduzetnika o njegovom značaj, kao korisnom alatu za unaprjeđenje konkurentnosti, kazao je Damir Furdek, direktor ŽK Karlovac pozdravljajući sudionike seminara.

Predavač, doc. dr. sc. Željko Bihar, jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za intelektualno vlasništvo, sudionicima je objasnio ulogu robnog žig i industrijskog dizajna u modernom poslovanju i značajke kvalitetne nacionalne i međunarodne zaštite. Uz to, kroz niz praktičnih primjera dobre prakse, a još više one loše, ukazao je na posljedice koje se mogu desiti kad gospodarski subjekti propuste zaštititi svoje vlasništvo i tako pretrpe ozbiljne materijalne gubitke jer su bili ili kopirani ili na drugi način dovedeni u podređeni položaj na tržištu od većih kompanija

Jedna od tema bila je i poslovna tajna kao neformalni oblik zaštite intelektualnog vlasništva, koji je u hrvatskom zakonodavstvu tek nedavno dobio svoj legislativni okvir kroz Zakon o zaštiti neobjavljenih informacija s tržišnom vrijednosti.

Seminaru su prisustvali i djelatnici Udruge inovatora Hrvatske, Igor Dujmović i Damir Gornik.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259