O INOVATORSTVU ODSAD ČITAJTE I U ELEKTRONIČKOM GLASILU UIH-A

11.02.2014

S ciljem dodatne promocije domaćih inovatora i inovativnih tvrtki, informiranja o važnih temama i događajima iz područja inovatorstva te poticanja inovacijske kulture u domaćim organizacijama, Udruga inovatora Hrvatske od ovog mjeseca krenula je s objavljivanjem elektroničkog glasila udruge. Glasilo je namijenjeno ne samo inovatorima, već poduzetnicima i obrtnicima, državnim institucijama i obrazovnim ustanovama.

U prvom broju glasilo pored uvodne riječi predsjednika Udruge inovatora Hrvatske Marka Bubaša koji govori o važnosti donošenja Zakona o inovacijama, donosi i najave dva važna događaja, 45. međunarodnog salona inovacija u Ženevi koji okuplja inovatore iz cijelog svijeta, a svake ga godine posjeti više od 60 000 posjetitelja. U Hrvatskoj će se pak u svibnju održati i veliki događaj za poljoprivrednike i inovatore u poljoprivredi, 7. Agro Arca – sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji.

Koliko je važno ulagati u mlade i poticati kreativnost i inovativnost već u ranoj dobi govore i dvije priče o uspješnom inovacijskom radu mladih inovatora. Tako ovaj broj donosi priču o mladom genijalcu iz Ivanić Grada Ivanu Kožaru. Pred ovim 16-godišnjakom već je nekoliko prestižnih nagrada i priznanja, a javnost ga je počela primjećivati nakon što je prije dvije godine napravio bežićni punjač za mobitele kakvog je nedavno predstavio i naš poznati znanstvenik Marin Soljačić. Za kraj ovog broja glasila izdvojena je i uspješna inovacija mladih poduzetnica Josipe Majić i Ane Burice.

Glasilo udruge inovatora Hrvatske izlazit će jednom mjesečno, a za sve koji ga nisu primili putem elektroničke pošte, mogu ga pogledati OVDJE.

Udruga inovatora Hrvatske poziva i sve zainteresirane, koji imaju prijedloge i sugestije o temama ili događajima te inovativnim idejama, proizvodima i uslugama za koje smatraju da su vrijedne objave, da se jave udruzi.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259