Završen Međunarodni sajam inovacija IWIS 2019., Varšava, Poljska

Fotografije uz članak 5
20.10.2019

I ove godine Varšavska Politehnika bila je domaćin Međunarodnom sajmu inovacija IWIS 2019. Sajam je održan od 14. do 16. listopada 2019 u organizaciji Udruge poljskih izumitelja i racionalizatora te u suradnji s patentnim uredom Republike Poljske i Varšavskim sveučilištem, a sve pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude.

IWIS je najveća međunarodna izložba inovacija u Poljskoj s naglaskom na promicanje znanstvene izvrsnosti, izuma i inovacija. Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeno je cca 400 inovacija iz 15 zemalja, uključujući Rumunjsku, Hrvatsku, Indoneziju, Iran, Tajvan, Indoneziju, Moldaviju, Tajland idr.

Ove godine IWIS je posjetio više od 10 000 posjetitelja.

Udruga inovatora Hrvatske tradicionalno je predstavljena se selekcijom odabranih inovacija koje su u tekućoj godine izazvale najviše pozornosti na sajmovima inovacija u portfelju UIH-e.

Hrvatske inovacije izložene na ovogodišnjem IWISU ostvarile su zapažene rezultate kako slijedi:

NAZIV INOVACIJE

Uređaj za održavanje i čišćenje vodenih površina Ervina Matića nagrađen je zlatnom medaljom, Razbijač valova Tomislava Pokrajčića, tvrtke Jel-Tom d.o.o. nagrađen je posebnim priznanjem Indonezijske asocijacije inovatora, Numerički model proračuna termičko-hidro-mehaničkih efekata na stijeni odlagališta iskorištenog nuklearnog goriva Galle Uroić nagrađen je srebrnom medaljom, PUNTAR svjetlo PL- 12 V DC Borisa Ukića nagrađeno je brončanom medaljom, a Zaštita pramčanog propelera Duška Frančula nagrađena je također zlatnom kolajnom.

Hrvatske inovacije na Sajmu je predstavio Zoran Barišić, koji je na poziv Organizatora tradicionalno sudjelovao i u radu Ocjenjivačkog suda.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259