Završen 15. međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva INVENTUM 2021.

07.10.2021
Jubilarni 15. međunarodni sajam inovacija gospodarstva i tehničkog stvaralaštva INVENTUM 2021. održavao se je od 08. do 10. listopada 2021. godine u Gradu Iloku, u Sportskoj dvorani Tehnikum Ilok.

Sajam je organizirala Udruga inovatora „Tesle“ iz Iloka uz suorganizaciju Grada Iloka i Udruge inovatora Hrvatske. Na svečanosti otvorenja prisustvovali su gradonačelnica Grada Iloka, gospođa Marina Budimir i v.d. pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Vukovarsko-srijemske županije gospođa Marija Budimir. Svečanost je uveličao i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga koji se obratio inovatorima, izlagačima i posjetiteljima, predstavio Udrugu inovatora Hrvatske i njene članice. Čestitao je Udruzi inovatora „Tesla“ na kontinuitetu održavanja sajma i njegovoj obljetnici.

Gradonačelnica Marina Budimir je u svom obraćanju čestitala organizatorima i inovatorima na 15. obljetnici održavanja sajma u Iloku. Istaknula je da inovatori svojim idejama rješavaju probleme s kojima se susreću gospodarstvenici i omogućuju im daljnji razvoj. Nedavno održanim radionicama u Gradu Iloku organizatori su i na sajam privukli veliki broj učenika osnovne škole koji su na izložbenom prostoru tri dana uživali u radionicama iz osnova robotike, robotike s lego kockama STEAM „Lego WeDo“. Radionice za učenike srednjih škola održala je Srednja škola iz Iloka. Sve radionice su održane u sklopu Programa Arhimed Academia Udruge inovatora Hrvatske kojim potičemo mlade na kreativno i inovativno razmišljanje.

Na radionicama je sudjelovalo 75 učenika. Učenici su iskazali i veliki interes za izložene inovacije i u pratnji svojih nastavnica obišli cijeli sajam. Oduševile su ih inovacije Srednje škole iz Iloka, inovacije Saveza inovatora istarske županije koje je predstavio gospodin Marčelo Marić, predstavnik Udruge inovatora Kanfanar-Rovinj.

Na sajmu je sudjelovalo 60 izlagača s oko 200 inovacija i proizvoda iz 40 općina i gradova i 14 škola.

Sajam je završio dodjelom nagrada i priznanja najboljima.

Cijelu fotogaleriju Sajma možete pogledati OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259