Sudjelovanje hrvatskih inovatora na 4. Međunarodnom sajmu inovacija ISIF 2019, Istambul, Turska

Fotografije uz članak 3
24.09.2019

Na 4. Međunarodnom sajmu inovacija ISIF 2019, koji se održao u Istanbulu 17.-22.09.2019, Udruga inovatora Hrvatske predstavila je pet inovacija koje su izazvale pozornost kako stručne zajednice, tako i turskih poduzetnika. Hrvatske inovacije kojima su autori poduzetnici pojedinci i znanstvena zajednica osvojile su brojna značajna priznanja kako slijedi.

Tipos Resurs j.d.o.o. iz Varaždina za inovaciju Eko-Mundus uporaba neopasnog otpada osvojio je srebrnu medalju, Grafički Fakultet Sveučilišta u Zagrebu za inovaciju Dualno označavanje u vidljivom spektru sitotiskom grupe autora nagrađen je posebnom nagradom Rumunjske asocijacije inovatora, Kristalna Ideja d.o.o iz Podstrane osvojila je zlatnu medalju za inovaciju I-Therapy, pametni ekološki sustav za kontrolu i poboljšanja zraka, te jedinstvenu nagradu WIPO za najbolju inovaciju u svojoj kategoriji. Vladimir Cviljušac osvojio je također zlatnu medalju za Softversko rješenje interakcije s računalom za izdvajanje pokretnih elemenata iz statične pozadine slike, a Iva i Božo Grginović nagrađeni su brončanom medaljom za liniju sokova baziranim na limunskoj travi, te priznanjem Portugalske asocijacije inovatora.

Ovogodišnji ISIF odražavao se u okviru događanja „Teknofest“ na aerodromu Ataturk, a dosezi aeroindustrije koji su plijenili pozornost prikazani su na površini većoj od 500000 m2. Na samom ISIF-u je bilo izloženo 384 inovacije iz 22 zemlje, a procjenjuje se da je Teknofestom prošlo preko milijun posjetitelja od kojih je dobar dio, većinom mladi i poduzetnici, posjetio i ISIF.

Hrvatski štand posjetila je i Dr.sc.Ivana Zerec generalna konzulica Republike Hrvatske u Turskoj, koja je izlagače ugostila u Konzulatu po završetka Sajma.

Voditelj hrvatskog tima na ISIF-u Zoran Barišić bio je ujedno i član Ocjenjivačkog suda, te izaslanik predsjednika IFIA, (Međunarodne federacije nacionalnih asocijacija inovatora).

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259