Radionica “Jezik inovacije – Pouke iz Izraela”

09.05.2022


Pod pokroviteljstvom Izraelskog veleposlanstva i u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora u Srednjoj strukovnoj školi Samobor održana je 9. svibnja radionica pod nazivom “Jezik inovacije-pouka iz Izraela”. Radionici je nazočilo više od 50 učenika trećeg i četvrtog razreda te njihovi mentori. Radionicu je na engleskom jeziku vodio Dr. Nir Tsuk.

Cilj radionice bio je polaznicima pružiti novu perspektivu poticanja inovacija uz primjere dobre prakse iz Izraela kao najinventivnije zemlje na svijetu. Pored toga, učenici su vježbali prezentacijske vještine na engleskom jeziku što je zajedno izazvalo velik interes kako učenika tako i njihovih nastavnika.

Teme koje je Dr. Tsuk otvorio odnosile su se na primjerice:

Koja je uloga inovacije u životu? Je li to polje / predmet / tema – ili možda način razmišljanja, ili čak jezik? Zašto je potrebnija sada, više nego ikada (iako ju je teže ostvariti)? Kako je Izrael postao inovacijski centar, poznat pod nazivom ‘start-up nacija’? Kako je to relevantno za Hrvatsku kao mladu naciju, a posebice za nadolazeće generacije?

Na kraju je sudionicima pružena prilika da sami inovativno rješavaju zadani problem kao instant poduzetnici.
Dr. Nir Tsuk iskusan je stručnjak s više od 25 godina međunarodnog iskustva u području društvenog kapitala, poduzetništva i inovacija. Za vrijeme svog mandata izvanrednog profesora na Sveučilištu u Osaki i kao NYU-ov globalni istaknuti znanstvenik, Nir je za Sveučilište u New Yorku osnovao Institute for Impact and Intrapreneurship , putem kojega kulturu inovacija dijeli s onima kojima je najpotrebnija.

Prije toga, Nir je bio zadužen za rast i jačanje utjecaja u idealist.org – najvećoj svjetskoj online platformi za akviziciju talenata – na poziciji voditelja odjela za rast i razvoj, te je u Izrael doveo organizaciju Ashoka – najveću svjetsku organizaciju za socijalno poduzetništvo. Dr. Nir je obranio doktorat na Sveučilištu Cambridge u području društvenih i političkih znanosti,

Među ostalim, razvijao je kurikulum za Centar Rabin te za Izraelsku nacionalnu organizaciju za sjećanje na Holokaust, a bio je I urednik najprodavanijeg informatičkog časopisa u Izraelu.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259