Radionica brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija

Fotografije uz članak 6
21.05.2021

U okviru Programa Arhimed academia : „Kako potaknuti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ Udruga inovatora Hrvatske i Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost organizirali su „Radionicu brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija“.

Radionicu su vodile Branka Kožuh, dipl. ing. i Tatjana Novak, dipl. ing., prema modelu inovativnosti, kreativnosti i inspiracije pojavom i djelima Nikole Tesle. Uz kratki prikaz o Nikoli Tesli fokus je stavljen na upoznavanje polaznika s odjevnim kombinacijama Nikole Tesle i izradom njegovih odijela, modnih dodataka i pokrivala za glavu koja su imala svoj prepoznatljiv žig s oznakom NT.

U drugom dijelu radionice polaznici su poslušali predavanje o mogućnostima apliciranja boja na tekstilne materijale i o izradi sitotiska.

Cilj radionice je bio potaknuti osobni i fizički dodir s tekstilom te tehnikama sitotiska i uporabe fosforescentnih boja, originalno stvoriti vlastitu kreaciju. U sklopu radionice sudjelovali su učenici Škole za modu i dizajn iz Zagreba kao i nekoliko mlađih sudionika i članova Udruge inovatora Hrvatske i Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost . Svi su oni pokazali iznimnu zainteresiranost i svoju kreativnost i umjetnost kao i znatiželju.

Radionica je održana uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259