Prvi poziv za izlaganje na 17. Međunarodnu izložbu inovacija ARCA koji će se održati od 17. do 19. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

07.08.2019
Ivan Bračić
predsjednik Udruge inovatora Hrvatske

Udruga inovatora Hrvatske zajedno sa suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima, poziva vas da posjetite ovogodišnje najveće okupljanje inovatora u Hrvatskoj i šire, 17. Međunarodnu izložbu inovacija ARCA koji će se održati od 17. do 19. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

I ove godine na izložbi i sajmu bit će predstavljene inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-upova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Značajno mjesto inovatorskog događaja godine zauzimaju i inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola, kao i studenata hrvatskih sveučilišta. Za njih kao i djecu osnovnoškolskog uzrasta pripremljen je popratni program događanja s brojnim radionicama iz STEM područja.

Izložba ARCA bit će otvorena u četvrtak 17. listopada svečanim programom u 11:00 sati. 

Izložba će biti zatvorena već tradicionalno dodjelom nagrada – brončanih, srebrnih i zlatnih medalja te dodjelom najznačajnije nagrade Grand Prixa za najbolju inovaciju. Posjet izložbi i sajmu kao i svim popratnim događanjima, besplatan je za posjetitelje.

Izložba inovacija ARCA već godinama po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija promoviraju i promiču inovatorstvo i inovacije i jedno su od najznačajnijih događanja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora IFIA.

Postojanje dobrog inovacijskog sustava u kojem puno „mrava“ pokušava doći do inovacije i njezine komercijalizacije društvena je potreba i smjer u kojem naša zemlja treba ići, što su glavni motivi organizacije izložbe.

Online prijavu možete popuniti ovdje

Više informacija vezanih za Međunarodnu izložbu inovacija ARCA 2019. možete vidjeti ovdje

Datoteke uz članak
Prijava za 17. Međunarodnu izložbu inovacija ARCA 2019. 819.11 kB

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259