Predstavljena knjiga „Inovacije Sveučilišta u Zagrebu“

Fotografije uz članak 5
09.02.2022

U okviru sada već tradicionalne tribine Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske predstavljena je novoizašla knjiga „Inovacije Sveučilišta u Zagrebu“. Objedinjuje više od 150 prikaza inovativnih rješenja, projekata i patenata sastavnica, odnosno znanstvenika, profesora i istraživačkih timova Sveučilišta u Zagrebu, koji su predstavljeni i nagrađivani na brojnim međunarodnim sajmovima inovacija.

Knjiga je rezultat mapiranja inovacijskoga potencijala sastavnica Sveučilišta i omogućuje upoznavanje znanstvene i stručne javnost te gospodarskih subjekta s istraživačkim i stručnim radom Sveučilišta u Zagrebu, koje u sebi nosi inovacijski potencijal.


Urednici knjige su prof. dr. sc. Klaudio Pap s Grafičkoga fakulteta i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu. Knjiga je nastala kao jedna od aktivnosti koje je pokrenulo Povjerenstvo za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Tribinu Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, u partnerstvu s Udrugom inovatora Hrvatske.

U okviru tribine dosad je održan niz javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica radi poticanja i popularizacije ideje o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima budućega inovativnoga gospodarstva koji će Hrvatskoj omogućiti brži gospodarski razvoj.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259