Potpisan ugovor između Udruge inovatora Hrvatske i Grada Preloga o realizaciji AGRO ARCA – 12. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji

18.05.2021
U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Grada Preloga održat će se 12. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2021 u Gradu Prelogu od 02. do 04. srpnja 2021. godine.

Ugovor o organiziranju sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA, potpisali su, u četvrtak 13. svibnja 2021. godine, predsjednik Udruge inovatora HrvatskeMiljenko Šimpraga te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Ugovor je potpisan na tri godine te će Prelog u te tri godine biti domaćin ove sajamske manifestacije. Potpisivanju su nazočili Zoran Barišić potpredsjednik i direktor IFIA (Međunarodne federacije asocijacija inovatora) te glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, Matija Žugec.

Sajam će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama, na prostoru sportsko rekreativnog centra DG-SPORT u Prelogu. Na sajmu će se predstavit značajan broj inovacija koje su rezultat stvaralaštva pojedinaca, timova u tvrtkama, akademske zajednice, mladih iz obrazovnog sustava, i drugih struktura društva.

Iz godine u godinu kroz AGRO ARCU posebnu pozornost posvećujemo inovacijama u poljoprivredi, iz razloga što one pridonose unaprjeđenju konkurentnosti proizvodnje i prerade poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i okolišno prihvatljivoj i energetski učinkovitoj poljoprivrednoj djelatnosti.

Osim inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji predstavit će se i lokalna obiteljska i poljoprivredna gospodarstva iz Međimurja i okolice sa svojim proizvodima.


Više o Sajmu možete vidjeti na web stranici www.agro-arca.com

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259