Otvorenje natječaja „Nikola Tesla - Genij za budućnost 2021“

01.03.2021
Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu će u ponedjeljak, 8. ožujka 2021. po dvanaesti put postati domaćinom Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost. Program otvorenja natjecanja početi će u 17 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Kviz je namijenjen za učenike osnovnih i srednjih škola te studente. Okupljene će prilikom otvorenja natjecanja pozdraviti izv. prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj; Renato Filipin, viši kustos Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu; Matija Žugec, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, komunikacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te predstavnik Grada Zagreba.

Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorit će Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program će upotpuniti glazbene izvedbe učenica Glazbene škole Zlatka Balokovića: učenica Nika Štritof na gitari će izvesti H. Albert: Sonata, 1. st. - Energisch bewegt pod mentorstvom Zorana Mirića, mag. art., te će učenica Lara Šimunović, također na gitari, izvesti I. Padovec: Rondoletto op. 53a, pod mentorstvom Luke Vlašića, prof.

Nakon prigodnog otvaranja Kviza znanja, prijavljeni kandidati pristupit će prvom testiranju znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2021. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.

Program će se moći pratiti uživo s početkom u 17 sati na Facebook stranici Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.


Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.Datoteke uz članak
PROGRAM GODIŠNJE NAGRADE ,,NIKOLA TESLA - GENIJ ZA BUDUCNOST 2021." - KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI 6.24 MB

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259