Otvoren 13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2022

14.05.2022Jučer je otvoren 13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2022 u gradu Prelogu. Na sajmu se predstavlja više od 130 izlagača iz Hrvatske i 11 zemalja svijeta. Osim brojnih inovatora na sajmu se predstavljaju i brojni OPG-ovi i obrti iz međimurske županije ali i iz svih dijelova Hrvatske.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora te se osvrnuo na prošlost i sam početak ovog sajma.

Istaknuo je koliko su važni ljudski resursi i ono što se promovira, a svega toga nema bez bliske suradnje. Zahvalio se gradovima i županijama koji podupiru njihovu inicijativu te pozvao na daljnji rad.

Nakon toga svima se obratio zamjenik gradonačelnika grada Preloga Zdravko Kvakan te rekao da je grad Prelog ponosan na to što se ovako veliki sajam održava upravo ovdje. Time se povećava i sama kvaliteta života, a istaknuo je i da se parcele na ovim područjima i gospodarskim zonama prodaju jako brzo.

U ime Obrtničke komore Međimurske županije prisutne je pozdravio predsjednik iste, gospodin Boris Lukovnjak, a u ime Uprave HAMAG-BICRO predsjednik Vjeran Vrbanec.
Sajam je službeno otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, te naglasio važnost podrške ministarstva u promicanju hrvatskih poljoprivrednika, a posebno inovatora u poljoprivredi. Istaknuo je i važnost obrazovanja poljoprivrednika u primjeni tehnologija i korištenju inovacija kako bi se osigurali preduvjeti za napredak i rast konkurentnosti poljoprivrede.

Tijekom cijelog održavanja sajma možete sudjelovati na raznim radionicama, forumima te razgledavati odltimere izložene na vanjskom dijelu sajma.

Na prostoru sajma AGRO ARCA 2022 bit će organizirano nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju, kao i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola.

U sklopu sajma organizirani su i turistički vlakići koji sve sudionike voze u razgledavanje Preloga, a u subotu će biti organizirana i Drone Akademija gdje će posjetitelji moći naučiti upravljati najmodernijim dronovima.

Svake godine na izložbenom prostoru izlagači promoviraju javnosti svoje inovacije, eko ideje, i nove proizvode, mehanizaciju i tehnologiju u poljoprivredi.


FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259