Održano predavanje „Upoznajte, zaštitite i koristite intelektualno vlasništvo“

19.02.2020

Rene Kajp,stručni vanjski savjetnik
za intelektualno vlasništvo

Udruga inovatora Hrvatske i Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost u okviru Programa Arhimed academia i tematskih predavanja: Kako potaknuti kreativnost i inovativnost kod mladih organizirala je edukativno predavanje u velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu 18. veljače 2020. godine.

Predavanje „Upoznajte, zaštitite i koristite intelektualno vlasništvo“ održao je gospodin Rene Kajp, dugogodišnji suradnik i konzultant Udruge inovatora Hrvatske za intelektualno vlasništvo.

Sudionici predavanja su s velikim zanimanjem poslušali predavanje. Gospodin Rene Kajp održao je predavanje o svim vidovima zaštite, važnosti zaštite, utjecaju i vrijednosti patenata za tvrtke i velike kompanije. Govorio je i o autorskom pravu i svim srodnim pravima.

Tako je naglasio da se patentom štiti novo rješenje nekog tehničkog problema, industrijskim dizajnom štiti se novi vanjski oblik ili izgled proizvoda, a žigom se štiti znak koji služi za razlikovanje od sličnih proizvoda i/ili usluga na tržištu.

Nakon predavanja uslijedila su i pitanja predavaču, što ukazuje na interes i važnost edukacije u području intelektualnog vlasništva.

CIJELU FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259