Održano predavanje „Kako potaknuti kreativnost i inovativnost kod mladih“

Fotografije uz članak 4
30.10.2019

Na poziv Osnovne škole Šijana iz Pule Udruga inovatora Hrvatske uz suorganizaciju Saveza inovatora Istarske županije i Društva inovatora Pula organizirala je predavanje u Osnovnoj školi Šijani u Puli.

„Kako potaknuti kreativnost i inovativnost kod mladih“ naziv je predavanja održanog 29. listopada 2019. u 18:00 sati u zbornici OŠ Šijana za 50-tak učitelja.

Predavanje je održala Nikoleta Vujović, vanjski suradnik Udruge inovatora Hrvatske i potpredsjednica Centra Mentis – centra za kontrolu stresa i razvoj uma.

Sve prisutne pozdravila je gospođa Alma Tomljanović, ravnateljica i iskazala veliko zadovoljstvo što Udruga inovatora Hrvatske organizira predavanja i radionice za učitelje i učenike osnovnih škola.

Osnovna škola je spremna i za daljnju suradnju u okviru svih programskih aktivnosti Programa Arhimed Academia.

Prisutnima se obratila i Silvana Svilar, zamjenica gl. tajnika i zahvalila na toplim riječima dobrodošlice i obećala nastavak suradnje u budućnosti.

U uvodnom dijelu predavanja Nikoleta Vujović je govorila o kreativnosti, definiciji kreativnosti, sustavu za lakše pamćenje. Predavačica se osvrnula na inovacije i nužnost podrške kreativnim idejama bez kojih, kako je rekla, nema niti inovacija, a predstavila je i načine poticanja kreativnosti, brzog učenja i pamćenja te načina pristupa edukatora predavanjima za djeci i mlade, istaknuvši između ostalog primjer memorijskih kuka povezanih sa Sustavom memorijskih kuka dr. Bruna Fursta.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259