Održane dvije edukativne radionice u Općini Kanfanar

Fotografije uz članak 5
29.10.2019

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i suorganizaciji Društva inovatora Kanfanar Rovinj u okviru Programa Arhimed Academia u Općini Kanfanar održane su dvije edukativne radionice.

Prvu radionicu održali smo u Područnoj školi Sošići. Učenici od prvog do četvrtog razreda poslušali su malo predavanje o dizajnu i nakon toga sudjelovali u radionici „Izrada kukaca – Kukci imaju krila“.

Radionicu je vodila Vladimira Bošnjak, vanjski suradnik Udruge inovatora Hrvatske i dugogodišnja profesorica likovne kulture u osnovnoj školi.

Radionica je bila dosta zahtjevna. Učenici su se prvi puta susreli sa žicom kao materijalom za izradu. Njihovo dobro poznavanje kukaca i susret u svakodnevnoj igri i dokolici olakšao im je izradu kukaca jer ih viđaju svaki dan. Svaki kukac je izgledao drugačije i neki učenici su izrazili zavidnu spretnost i svojim rukicama napravili prekrasne primjerke kukaca. U radu su im pomogle i njihove učiteljice kao i predstavnik Udruge inovatora Hrvatske Silvana Svilar. Na radionici je sudjelovalo 15 učenika.

Druga radionica održana je u Osnovnoj školi Svetvinčenat za učenike 3 i 4 razreda osnovne škole, njih 16. Zadatak je bio isti: „Izrada kukaca – Kukci imaju krila“. Učenici su u uvodu poslušali kratko predavanje o produkt dizajnu i oblikovanju. Na slajdovima su vidjeli zanimljive dizajnerske uratke stolaca o drveta i žice. Prikazani su im i slajdovi kukaca kako bi im se olakšao postupak izrade. Predavanjem ih je voditeljica Vladimira Bošnjak uvela u izradu kukaca. I njima je žica kao materijal do sada bila nepoznata, ali nakon dobrog objašnjenja voditeljice učenici su se upustili u izradu vlastitih oblika kukaca. Bilo je vrlo zanimljivih rješenja. Savijanje žice im je bila dobra vježba za motoriku ruku.

Na kraju radionica sve modele kukaca smo poslikali i izabrali najljepše.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259