Održane dvije edukativne radionice u okviru Programa: Tehničke inovacije i mladi

08.11.2019


U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i suorganizaciji Društva inovatora Kanfanar Rovinj i Društva inovatora Pula 08. studenog 2019. održane su dvije edukativne radionice u okviru Programa Tehničke inovacije i mladi.

Radionice je vodio gospodin Zvonimir Vađon, vanjski suradnik Udruge inovatora Hrvatske uz pomoć gospođe Ane Vađon i Silvane Svilar.

Za učenike 5. i 6 razreda osnovne škole Petar Studenac iz Kanfanara održana je radionica s temom: Izrada uređaja uza ispitivanje vlage i temperature. Na radionici je sudjelovalo 27 učenika.

Učenici su iskazali veliko zanimanje i interes. Bio je to njihov prvi susret s lemilicom. Svoja zadatak su u potpunosti izvršili i na kraju radionice izradili svoje uređaje. S veseljem su svoje uratke ponijeli kući.Isti dan, također u Osnovnoj školi Petra Studenca održana je radionica i za učenike 7 i 8 razreda, njih 29. Učenicima se pridružilo i nekoliko učenike iz 5 i 6 razreda koje je prva radionica toliko oduševila da su htjeli odraditi još jednu radionicu. Druga radionica je bila puno zahtjevnija i složenija. Učenici su morali izraditi: Robotska kolica

U uvodnom dijelu voditelj radionice Zvonimir Vađon kroz par slajdova objasnio je značenje riječi i povijest riječi robot.

Nakon toga učenici su pokušali izraditi svoja robotska kolica. Iako je zadatak bio težak i zahtjevan, dosta učenika je uspjelo zadatak izvršiti do kraja. Izrađena kolica su ponijeli kući.

Radionice u školi pratili su i profesori iz osnovne škole PS iz Kanfanara i zamjenik pročelnika općine Kanfanar gospodin Zoran Černja, predsjednik Društva inovatora Kanfanar Rovinj gospodin Marčelo Marić i predsjednik Društva inovatora iz Pule gospodin Đani Pincan.

CIJELU FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259