Održana radionica: Izrada robotskih kolica s daljinskim upravljačem

25.02.2020

Zvonimir Vađon i polaznici radionice

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost, a u okviru programa Arhimed i teme: „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“ održana je edukativna radionica: Izrada robotskih kolica s daljinskim upravljačem.

Radionicu je vodio stalni vanjski suradnik Udruge inovatora Hrvatske Zvonimir Vađon, ing. el. i asistent na Visokoj školi za informacijske tehnologije VSITE.

Kroz kratko predavanje o izumitelju Nikoli Tesli i kroz predstavljanje nekih od značajnijih patenata Nikole Tesle voditelj je uveo učenike 1. Tehničke škole Tesla u izradu robotskih kolica s daljinskim upravljačem. Na radionici je sudjelovalo 17 učenika prvog razreda s razrednicom gospođom Ružicom Lončar. U rad radionice uključili su se i članovi Udruge Nikola Tesla- genij za budućnost.

Svoju snalažljivost i kreativnost učenici su iskazali uz stručno vodstvo voditelja. Završene modele kolica su preko bluetootha spojili na mobitel i tako su mogli upravljati s kolicima i voziti ih u svim smjerovima.

Učenici su bili izrazito zadovoljni svojim uradcima i na kraju su organizirali malo natjecanje u vožnji, a svoja kolica ponijeli su kući.

CIJELU FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259