Održana radionica: Energetska održivost na geografski način - za urbane sredine u okviru Programa Arhimed academia

15.02.2022
U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Udruge Nikola Tesla – genij za budućnosti, a u okviru programa Arhimed academie i teme: „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“ održana je edukativna radionica: Energetska održivost na geografski način – za urbane sredine.

Radionicu je vodila Ružica Lončar, profesorica geografije za učenike 1. tehničke škole Tesla te članove Udruge Nikola Tesla Genij za budućnost i Udruge inovatora Hrvatske.


U uvodnom izlaganju profesorica je govorila o važnosti pametnih gradova koji predstavljaju pametan način donošenja odluka za cijeli grad. Kako bi se grad smatrao pametnim gradom, potrebno je prije svega razviti ‘’smart city’’ strategiju. Za vrijeme trajanja radionice profesorica Ružica Lončar je postavljala pitanja prisutnim učenicima prema kojima su imali priliku biti samostalni i odgovorni pojedinci koji će u društvu imati aktivnu ulogu pri planiranju funkcionalne i optimalne prostorne organizacije u skladu s održivim razvojem.

Jedan od zadataka učenika bio je usporediti dvije fotografije iz grada Rio de Janeira (Brazil) na kojem je prva fotografija prikazivala urbano i poslovno središte grada dok je druga prikazivala siromašne favele grada. Nakon uvodnog predavanja na temu, uslijedila je radionica u kojoj su učenici, podijeljeni u dvije grupe, sudjelovali u izradi plakata u obliku odgovora na već pripremljenih devet zadataka s materijalom za izradu.

Na radionici je sudjelovalo 12 učenika Prve tehničke škole Tesla te članovi Udruge Nikola Tesla - genij za budućnost, Udruge Inovatora Hrvatske i profesori iz drugih obrazovnih ustanova, ukupno 8 sudionika.

Učenici su bili izrazito aktivni te su pokazali veliki interes za zadanu temu pri čemu su davali svoje prijedloge i mišljenje, bili kreativni i inovativni pri kreaciji samih plakata čime je postignut cilj ove hvale vrijedne radionice. Plakati učenika biti će izvješeni u Prvoj tehničkoj školi Tesla u Zagrebu te u časopisu škole ''Teslaš''.FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259