Održana edukativna radionica za polaznike Dječjeg vrtića „Fijolica“ iz Preloga

06.05.2022


6. svibnja 2022. u okviru Programa Arhimed adacemia – Kako potaknuti inovativnost i kreativnost svakog pojedinca održana je edukativna radionica: „Žlica desno, a vilica?” koju su vodile Tatjana Novak i Marija Gašperov nastavnice iz Škole za modu i dizajn u Zagrebu. U radu su im pomagale i 2 učenice iz Škole za modu i dizajna, Lada i Valentina. Radionica je održana u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga za polaznike dječjeg vrtića Fijolica. U radionici su sudjelovala 22 polaznika odgojno - obrazovne skupine „Pčelica“ u dobi od 3 do 7 godina i njihova odgojiteljica gospođa Nataša Novak.

Polaznike su pozdravile ravnateljica Knjižnice i čitaonice Maja Lesinger i Silvana Svilar, zamjenica glavnog tajnika Hrvatske zajednice inovatora.

Cilj radionice je bio potaknuti maštu i kreativno istraživanje korištenja boja, razvijati senzibilitet za prostor i ravnotežu, te motoričku sposobnost ruku.

Djeca su ukrašavala pripremljene tekstilne podmetače za jelo tehnikom visokog tiska, s naglaskom na razvijanje osjećaja sigurnosti i samostalnosti u radu. Kroz ovaj kreativni proces su ponovili/naučili i kako se pravilno servira pribor za jelo, te pojmove lijevo i desno. Svako dijete je svoj podmetač mogao zadržati kako bi ga koristio u vrtiću ili kod kuće.

Na kraju radionice je napravljena mala izložba u Knjižnici i čitaonici, a istu će ponoviti i u prostorima svoga vrtića.

Svim polaznicima radionice tvrtka PIP d.o.o. iz Pisarovine je poklonila slikovnice Pčelica Pipca, Upoznaj me.

Radionica je održana uoči održavanja ovogodišnje 13. međunarodne izložbe inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA.

Knjižica i čitaonica Grada Preloga je ugostila i odgojno obrazovne skupine Slonići i Gljivice i organizirala za njihove polaznike dvije pričaonice. Pričaonice je vodila ravnateljica Knjižnice i čitaonice Mala Lesinger. Sudionici pričaonica upoznali su se s životom na farmi i stanovnicima farme.


FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259