Održan prvi Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli u sklopu 12. natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla - Genij za budućnost“

09.03.2021
U ponedjeljak, 8. ožujka 2021., predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, Dragica Mihajlović, svečano je otvorila dvanaesti po redu Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli, koji je dio natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla - Genij za budućnost“.

Prigodni program i kviz održali su se dvanaestu godinu zaredom na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U prigodnom programu otvaranja učenike i studente pozdravili su izv. prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj; Renato Filipin, viši kustos Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu; Matija Žugec, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, komunikacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te Sven Lončar, viši stručni suradnik s Odjel za tehničku kulturu (Gradski ured za obrazovanje) kao predstavnik zamjenice gradonačelnika, dr. sc. Jelene Vukičević Pavičić, koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba. Voditeljica Paula Guzić predstavila je rad Udruge u protekloj, 2020. godini.

U umjetničkom dijelu programa nastupile su učenice Glazbene škole Zlatka Balokovića: Nika Štritof na gitari i Lara Šimunović, također na gitari.

Nakon svečanog otvaranja, prijavljeni kandidati su pristupili prvom testiranju znanja, a prisutni gosti su se imali priliku družiti na domjenku organiziranom u skladu s epidemiološkim mjerama. Troje najboljih kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Kandidati s najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2021. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla & friends.

S obzirom na situaciju, program se odvio u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, te je stoga broj gostiju bio ograničen. Za sve zainteresirane smo program prenosili preko Facebook stranice udruge također s početkom u 17:00 sati.

Više o događanjima pogledajte na web stranicama www.unt-genius.com.


Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259