Međunarodna konferencija "Inovacije i digitalna tranzicija u zaštiti ljudskih prava"

01.03.2024

Hrvatska zajednica inovatora(HZI) bila je suorganizator Međunarodne konferencija "Inovacije i digitalna tranzicija u zaštiti ljudskih prava" koja je održana 29. veljače 2024. u Hrvatskom saboru. Konferencija predstavlja ključan događaj u promicanju inovacija i razumijevanju utjecaja digitalne tranzicije na ljudska prava. Konferenciju je organizirala Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine, a suorganizatori su uz HZI bili Pravni fakultet u Zagrebu, Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava i Vijeće Gradske četvrti Sesvete. Svrha konferencije je promicati inovacije, poticati dijalog te razviti smjernice i akcijske planove. Kroz inkluzivan pristup osobama s invaliditetom te prezentaciju primjera dobre prakse, konferencija je pružila platformu za razmjenu iskustava i razmatranje najnovijih dostignuća u području zaštite ljudskih prava.

Konferenciju je uvodnim govorima otvorila organizatorica saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, temu panela predstavo je izv. prof. dr. sc. Mario Krešić, prodekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U panel raspravi sudjelovali su prof. dr. sc. Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Marko Jurić također s Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Marko Novak, sa Europskog pravnog fakulteta Nove univerze iz Slovenije, te Darijo Jurišić , zamjenik pravobranitelja za osobe s invaliditetom. Panel raspravu je moderirao prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora, a predstavljanje primjera dobre prakse, koja su uslijedila nakon panela, moderirala je mr. sc. Andreja Marcetić iz Hrvatske komore socijalnih pedagoga, predstavnica sekcije za socijalnu skrb.

Objave na PORTALIMA

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259