Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Fotografije uz članak 7
09.03.2020

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je u petak, 6. ožujka 2020. po jedanaesti put ugostio natjecatelje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost.

U svečanom programu otvaranja učenike i studente pozdravili su prof. dr. sc. Gordana Pavlović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj; Tin Mladina, prošlogodišnji nominirani kandidat za nagradu Nikola Tesla- Genij za budućnost; dr. sc. Marjana Borić, sa odsjeka za povijest prirodnih i matematičkih znanosti HAZU; Matija Žugec, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program su obogatile glazbene izvedbe učenika i nastavnika Glazbene škole Zlatka Balokovića.

Nakon prigodnog otvaranja, prijavljeni kandidati su krenuli s rješavanjem testova. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 6. travnja ove godine. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje tradicionalno biti održano 10. srpnja 2020. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.

Partner događanja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i ove godine bila je Udruga inovatora Hrvatske.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259