Inovacijski forum: „Upravljanje intelektualnim vlasništvom u gospodarskim subjektima“

21.04.202220.04.2022. održan je Inovacijski forum u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Predavanja na temu Upravljanja intelektualnim vlasništvom u gospodarskim subjektima“ održana su u prostorima FER-a, a ista je održao dr. sc. Matko Barišić - voditelja poslova zaštite intelektualnog vlasništva za portfolio digitalnih rješenja ABB Marine & Port-a.

U prvom dijelu foruma govorilo se o pregledu IPR menadžmenta kao dijela upravljanja korporativnim sredstvima u svrhu ostvarivanja poslovnih rezultata. Prikazivale su se tipične korporativne funkcije uključene u donošenje odluka o nabavi/izgradnji portfelja intelektualnoga vlasništva, te problematika upravljanja intelektualnim vlasništvom.


prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora te prorektor za inovacije i transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu i Matija Žugec, glavni tajnik Hrvatske zajednice inovatora


Dok se u drugom dijelu foruma razmatralo o aspektima nastanka intelektualnoga vlasništva, te pitanje prava na intelektualno vlasništvo stvoreno od zaposlenika. Obradili su se postupci poticanja i nagrađivanja zaposlenika na stvaranje intelektualnoga vlasništva korporacije, kao i postupci i infrastruktura namijenjena istomu.

Prodekana za znanost Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Nikola Mišković pozdravio je održavanje Inovacijski foruma na FER-u te se osvrnu kako je sam cilj Fakulteta elektrotehnike i računarstva obrazovati studente koji će nositi tehnološki i društveni razvoj Hrvatske, stvarati nova znanja, te razvijati gospodarstvo i javni sektor kroz inovacije.

Predsjednik Hrvatske zajednice inovatora te prorektora za inovacije i transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga istaknuo je kako Hrvatska zajednica inovatora zadnjih godina radi na intenzivnom spajanju poduzetnika i akademske zajednice čiji se broj povećava svake godine.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259