Hrvatska zajednica inovatora na austrijsko - hrvatskom forumu „Poslovne mogućnosti u poljoprivrednom sektoru u Hrvatskoj“

11.05.202311.svibnja 2023. na Agronomskom fakultetu u Zagrebu održan je Austrijsko hrvatski gospodarski susret posvećen „Poslovnim mogućnostima u poljoprivrednom sektoru u Hrvatskoj“. Susret je organizirala Advantage Austrija (Ured za vanjsku trgovinu Austrijskog veleposlanstva u Zagrebu) u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i šumarstva Republike Austrije, Austrijskim poljoprivrednim klasterom, te Agronomskim fakultetom u Zagrebu, a na čiji smo se poziv i odazvali.


Susret je obuhvatio nekoliko aktualnih tema poput: Digitalizacija i inovacije u poljoprivrednom sektoru, Lokalna proizvodnja i marketinške mjere vezano za mliječnu industriju, te Pametna agrikultura u uzgoju stoke. Teme su izložili predstavnici istaknutih tvrtki, istraživačko razvojnih institucija, te strukovnih udruženja, prenoseći vlastita iskustva kroz primjere dobre prakse, a sve je na kraju začinjeno B2B umrežavanjem.

Na marginama ovog događanja odvijala su se i neformalna druženja od kojih izdvajamo susret s veleposlanikom Republike Austrije u Zagrebu, njegovom ekselencijom Josefom Markusom Wuketichem koji je, nakon upoznavanja s misijom i vizijom Hrvatske zajednice inovatora, izrazio interes za uspostavljanjem intenzivnije suradnje na zajedničkim projektima u poticanju i promicanju inovacija, te je načelno dogovoren i formalan sastanak u Veleposlanstvu.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259