Ekspedicija hrvatskih inovatora na sveindijskom Međunarodnom sajmu inovacija IIA

05.12.2019
 U Hyderabadu, višemilijunskom glavnom gradu indijske države Andhra Pradesh održan je IIA Međunarodni Indijski sajam inovacija na kojem su uz više od 300 inovacija iz 27 zemalja prikazane i četiri hrvatske.

Hrvatske inovacije predstavila je Udruga inovatora Hrvatske temeljem Memoranduma o razumijevanju potpisanog na ovogodišnjem sajmu ARCA u Zagreb između UIH-a i Indijske asocijacije inovatora (Indian Innovators Association).

Ovom prilikom hrvatske boje branile su sljedeće inovacije:

  • UNAPRJEĐENJE NUMERIČKOG MODELA PRORAČUNA TERMIČKO-HIDRO-MEHANIČKIH EFEKATA NA STIJENI ODLAGALIŠTA ISKORIŠTENOG NUKLEARNOG GORIVA, Galle Uroić
  • PUNTAR LIGHT PL- 12 V DC, Borisa Ukića
  • ZAŠTITA BRODSKOG POTISNIKA, Duška Francule
  • PROTUPOPLAVNA BARIJERA, Frane i Tomislava Pokrajčića

Ova sveindijska izložba inovacija obuhvatila je sve dobne skupine i grupe nezavisnih inovatora s naglaskom na mlade, a Sajam su posjetili većinom predstavnici poslovne zajednica u potrazi za poslovnim partnerstvom.

Hrvatske inovacije i ovom su prilikom izazvale pozornost kako struke i posjetitelja tako i medija, te su sve bile nagrađene zlatnim medaljama za izvrsnost.

Poseban interes poslovne zajednice, a još više javnog komunalnog servisa izazvala je Protupoplavna barijera Frane i Tomislava Pokrajčića koja svojim jednostavnim i učinkovitim dizajnom rješava jedan od gorućih problema Indije -zaštitu od poplava.

Ova inovacija osvojila je i posebno priznanje Indijske asocijacije inovatora.

CIJELU FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259