Edukativna radionica: „Uvod u Python i X-VIDI mikroračunala“

10.11.2022U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora i Društva inovatora Kanfanar – Rovinj u Osnovnoj školi Petra Studenca, Kanfanar dana 10. studenog 2022. održana je edukativna radionica za učenike 5 razreda.

Učenici su se u pratnji s učiteljice informatike Kristine Stanić upoznali s osnovama programskog jezika Pyton koji će za neko vrijeme i slušati u okviru nastave.
Uz stručno vodstvo gospođe Andreje Štancl, vanjske suradnice Hrvatske zajednice inovatora i njenog kolege Franje Pavlovića učenici su saznali sve o početcima programskog jezika, nastanku njegovog imena i saznali da je Pyhton trenutno veoma zastupljen programski jezik u Europi. To je programski jezik koji je idealan za ulazak u svijet programiranja. Programski jezik radi s tekstualnim i binarnim datotekama i ima širok spektar korištenja. Za uspješno programiranje voditeljica je naglasila da je potrebno malo pažnje, puno ideja i još više strpljenja. Rezultat tada neće izostati.

Voditeljica im je i pokazala model perilice za rublje koja je isprogramirana uz pomoć Pyhtona kao i malog robota.

Ujedno su održane radionice sa VIDI‐X mikroračunalima gdje su osim sklapanja učilo i o programiranju na istim mikroračunalima te mogućnostima primjene VIDI X mikroračunala. Cilje radionica je da će polaznici pod stručnim vodstvom voditelja radionica usvojiti teorijska znanja i praktične vještine čime ćemo potaknuti interes i motivaciju za nastavak obrazovanja djece u IT području. Radionice su održane u sklopu projekta "Svjetlo na zajedničkom putu" te financirane od strane HEP-a.


FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU, izvor fotografija Hrvatska zajednica inovatora

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259