Edukativna radionica „Uvod u programski jezik Python

Fotografije uz članak 5
11.03.2024

Održana je radionica „Uvod u programski jezik Python“ u suradnji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost ,Hrvatske zajednice inovatora i Hrvatske zajednice tehničke kulture. U drugoj po redu radionici iz ciklusa „Kako razviti inovativnost i kreativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“, osnovnoškolci su zakoračili u svijet programiranja. 

Voditelj radionice, Krešimir Orozović, dipl. ing., proveo je polaznike kroz osnovne koncepte Python programskog jezika. Djeca su kroz interaktivan pristup stekla osnovno znanje o analitičko-logičkim naredbama, te su imala priliku napisati svoj prvi kod u Pythonu, spremiti ga i koristiti.

Glavni cilj radionice bio je potaknuti razvoj algoritamskog načina razmišljanja kod djece te ih motivirati za učenje programiranja i upravljanje računalima. Kreativnost i inovativnost potičemo pružajući mladima alate i znanja koja će im u tome pomoći.

Nadamo se da će ova radionica biti samo početak njihovog uzbudljivog putovanja kroz tehnološki svijet.

Hvala svim sudionicima na izvanrednom angažmanu i znatiželji koju su pokazali. Nastavljamo zajedno graditi budućnost punu inovacija i kreativnosti!

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259