Edukativna radionica „Radionica brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija“

27.04.2022U okviru Programa Arhimed academia – Kako potaknuti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca održana je edukativna radionica 26. travnja u 17.00 sati u suradnji s Udrugom Nikola Tesla - Genij za budućnost. Radionica je održana u velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Dalmatinskoj 12, na temu „Radionica brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija“.

Radionica je inspirirana kreativnošću Nikole Tesle, slavnog izumitelja i fizičara koji je ostavio velik trag u našem društvu i načinu na koji živimo.

Na radionici je Branka Kožuh, dipl.ing. predstavila ime Nikole Tesle i gdje ga sve možemo susresti diljem Hrvatske i svijeta.

Cilj radionice je bio otisnuti lik slavnog izumitelja u automobilu Tesla na majice metodom sitotiska. Tehniku tiskanja je predstavila Tatjana Novak, dipl.ing.

Na radionici su sudjelovali učenici Škole za modu i dizajn te osnovnoškolci.

Otiskivanjem originalnog dizajna inspiriranog likom Nikole Tesle probudilo je kreativnost kod sudionika.
Raznim bojama za tkaninu sudionicu su uređivali sitotisak otisnut na tkaninu.

Radionicu su pratili i predstavnici Hrvatske zajednice inovatora, Udruge Nikola Tesla – genij za buduććnost i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Na kraju kreativnog druženja, izabrane su tri najbolja rada i to radovi (oslikane majice),

Bartola Mariničića i Ane Pirak, učenici 1.c razreda Škole za modu i dizajn i Dite Kosović učenice osnovne škole. Posebno priznanje i nagradu će dobiti u sklopu manifestacije Tesla&frends i svečanog programa ˝Teslina golubica˝, dana 10. srpnja ove godine.


FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259