Edukativna radionica: „Lego WeDo“ i X-VIDI mikroračunala, Osnovna škola Vladimira Gortana - Žminj

23.11.2022


U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora i Društva inovatora Kanfanar – Rovinj u Osnovnoj školi Vladimira Gortana Žminj 23. studenog 2022. održana je edukativna radionica za 16 učenika 8 razreda.

Radionica je održana u okviru Programa Arhimed academia.

Učenici i njihova učiteljica tehničke kulture Gordana Mazzi , dipl. ing. upoznali su se s osnovama robotike i s Lego WeDo edukacijskim alatom namijenjenim za učenje mladih u području robotike te ostalih STEM vještina. Saslušali su i kratko predavanje o programiranju i prednostima Lego setova koji omogućavaju primjenu motoričkih vještina i znanja kod zadanog zadatka. Podijelili su se i grupe i time pokazali da mogu raditi u timovima i zajednički iznalazili rješenja.

Uz mogućnost izbora lego kockica učenici su mogli iskazati svoju kreativnost. Nakon izrađenih radova učenicima je bio izazov i pokretanje njihovih uradaka.

Učenici su tako napravili lego robot, lego kompoziciju vlaka i industrijsko vozilo.

Radionicu je vodio Dražen Beleta, stalni vanjski suradnik Hrvatske zajednice inovatora.

Ujedno su održane radionice sa VIDI‐X mikroračunalima gdje su osim sklapanja učilo i o programiranju na istim mikroračunalima te mogućnostima primjene VIDI X mikroračunala. Cilje radionica je da će polaznici pod stručnim vodstvom voditelja radionica usvojiti teorijska znanja i praktične vještine čime ćemo potaknuti interes i motivaciju za nastavak obrazovanja djece u IT području. Radionice su održane u sklopu projekta "Svjetlo na zajedničkom putu" te financirane od strane HEP-a.


FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU, izvor fotografija Hrvatska zajednica inovatora

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259