Edukativna radionica „ Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“ - Tema radionice: „Lego WeDo“, voditelj radionice: Dražen Beleta, edukator i mentor

21.02.2022
U organizaciji Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost i u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Udrugom inovatora Hrvatske nastavljamo s ciklusom kreativnih i edukativnih radionica i predavanja „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“. Druga radionica je radionica Dražena Berete, edukatora i mentora.. Radionica je namijenjena za učenike viših razreda osnovne škole kao i za mlade kreativce kojima želimo potaknuti kreativnost i inovativnost. Radionica će se održati 2. ožujka 2022. u dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture, Dalmatinska 12, II kat , Zagreb, s početkom u 17.00 h. Radionica je namijenjena mladima različite dobi , a provodit će se kao timski rad i usvajanje kreativnih znanja kroz igru i zabavu Lego edukacijskim setovima. Namjera nam je da učenici ostvare svoje prve korake u programiranju i robotici.

Nikola Tesla – otac robotike! Tesla je izumio i patentirao udaljeno upravljanje broda radio vezom još davne 1898.godine.

Sto godina kasnije, 1997.godine NASA je spustila istraživački robot na Mars, prvo radio-upravljano vozilo na površini Crvenog planeta. Njegovi su izumi bili ispred svog vremena, a njegovim su suvremenicima bili nepojmljivi.

Radi ograničenog broja mjesta potrebno je potvrditi dolazak i popis svih učenika i profesora (maksimalan broj sudionika je 20 osoba) na mail-ove:

predsjednica@unt-genius.hr i ured@unt-genius.hr.

Molimo za pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259