Edukativna radionica iz Programa Arhimed academia u Osnovnoj školi Vidici u Šibeniku

14.02.2020
U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Društva inovatora Faust Vrančić iz Šibenika organizirana je edukativna radionica iz Programa Arhimed academia u Osnovnoj školi Vidici u Šibeniku. Dobrodošlicu u školi, predstavnicima Udruge inovatora Hrvatske i Društva inovatora Faust Vrančić pripremio je ravnatelj škole gospodin Darko Relja. U kratkom razgovoru ravnatelj je iskazao interes za nastavak suradnje. Smatra da praktični rad učenicima nedostaje i da ovakav vid radionica potiče učenike na kreativnost i na razvijanje fine motorike.Učenici osmog razreda OŠ Vidici sudjelovali su u radu izrade: Uređaja za mjerenje temperature i vlage. Radionicu je vodio gospodin Zvonimir Vađon, stalni vanjski suradnik Udruge inovatora Hrvatske uz pomoć gospođe Ane Vađon.

U radionici je sudjelovalo 18 učenika s profesorom tehničke kulture gospodinom Antom Bakićem.

Učenici su iskazali veliki interes u izradi uređaja. Izrada praktičnog rada pokazala je i njihovu spretnost i kreativnost u izradi zadanog zadatka. Gotove uređaje su ponijeli doma.

Rad učenika pratili su i predstavnici Društva inovatora Faust Vrančić s predsjednikom Josipom Laburom. Sve nazočne pozdravila je Silvana Svilar, zamjenica glavnog tajnika Udruge inovatora Hrvatske.

Po završetku radionice predstavnici Udruge inovatora Hrvatske posjetili su i radne prostore Društva inovatora Faust Vrančić i prototipnu radionicu. U razgovoru dotakli su se mnogih zajedničkih tema i dogovorili nastavak suradnje.

CIJELU FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259