Dobitnik nagrade „Inovacija godine“ za 2019. je tvrtka Tehnix d.o.o.

22.12.2020

Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske
i Đuro Horvat, generalni direktor tvrtke TEHNIX d.o.o.

Udruga inovatora Hrvatske dodijelila je nagradu „Inovacija godine“ tvrtki TEHNIX d.o.o. iz međimurskog Donjega Kraljevca za njihovu inovaciju EKOMUNAL TEHNIX – specijalno komunalno vozila za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada.

Udruga već duže godina tradicionalno dodjeljuje nagradu „Inovacija godine“. Nagrada se dodjeljuje za komercijalizirane inovacije koje promiču inovatorstvo te utječu na podizanje inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva Republike Hrvatske.

Temeljem javnog poziva koji je Udruga objavila 17. srpnja 2020., ovogodišnji dobitnik nagrade je tvrtka TEHNIX d.o.o. iz Donjeg Kraljevca sa svojom inovacijom EKOMUNAL TEHNIX – specijalna komunalna vozila za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada. Inovativna rješenja odnose se na uvjete za prihvat poslužitelja na komunalnom vozilu, efikasnosti prihvata otpada i racionalnim rješenjima konstrukcije koja smanjuju troškove izrade, a time i manja ulaganja od strane komunalnih poduzeća.

Nagradu mu je u auli Sveučilišta u Zagrebu uručio predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić u nazočnosti zagrebačkog rektora prof. dr. sc. Damira Borasa, prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr.sc. Miljenka Šimprage te državne tajnice Ministarstva znanosti i obrazovanja izv. prof. dr. sc. Ivane Franić.

Predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić predao je laureatu Đuri Horvatu plaketu i nagradu uz napomenu da se samo kroz kvalitetnu primjenu inovaciju može promijeniti struktura hrvatskog gospodarstva te povećati konkurentnost hrvatske industrije i naših proizvoda na globalnome tržištu.

„Više ne postoji hrvatsko i strano tržište, već jedno globalno na kojem se odvija globalna tržišna utakmica. A ta se utakmica dobiva znanjem. U Hrvatskoj imamo znanje, ali nismo dobro umreženi. Zato je zadaća Udruge inovatora stvaranje atmosfere umreženosti i suradnje. Želim nam svima u idućoj godini više poslovnih uspjeha, ali i snage da uredimo hrvatskog gospodarstvo s više znanja, da ne budemo rentijeri ni slugani i da što manje govorimo o „minimalnoj plaći“. A to će se dogoditi kada profunkcioniraju inovacije u hrvatskim tvrtkama, zaključio je svečanost dodjele nagrade za inovaciju godine predsjednik Udruge inovatora Ivan Bračić.


Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259