19. međunarodna izložba inovacija ARCA 2021.

14.10.2021
Otvorena je 19. međunarodna izložba inovacija ARCA 2021, u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.

Na izložbi su predstavljene brojne inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svakodnevnice, i to kao rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz javnoga i privatnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu iz više od 20 zemalja svijeta.

Priliku za predstavljanjem svojih inovacija na izložbi imaju i mladi autori, učenici srednjih tehničkih škola te studenti hrvatskih sveučilišta za koje je, kao i za osnovnoškolce, pripremljen popratni program s brojnim radionicama iz STEM područja.

Svečano otvorenje se održalo danas u 10 sati, gdje su uz brojne uzvanike bili prisutni ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, državni tajnik MINGOR-a Ivo Milatić, te izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske mr.sc. Martina Ciglević.

U sklopu izložbe održana je i tribina: „Inovacije i transfer tehnologije kao poticaj razvoja gospodarstva Republike Hrvatske“ koja je pobudila interes velikog broja posjetitelja.

Izložba se održava uz visoko pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske, pokroviteljstva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske gospodarske komore, HAMAG-BICRO-a, te sponzora KONČAR – elektroindustrije d.d. i HS produkta.

Izložba će se zatvoriti u subotu 16. listopada 2021. tradicionalnom dodjelom nagrada i medalja.

Posjet izložbi i bogatim popratnim događajima i dalje je besplatan za sve posjetitelje uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Cijelu fotogaleriju izložbe ARCA 2021. možete pogledati OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259