Novo vodstvo Međimurske udruge inovatora

15.11.2022U petak 11. studenoga 2022. u prostorijama Tehničke kulture Međimurske županije u Čakovcu održana je izborna skupština Međimurske udruge inovatora. Za predsjednika udruge izabran je Benjamin Štampar koji je iznio program budućih aktivnosti STEM radionica za mlade te sudjelovanje udruge na nacionalnim i svjetskim sajmovima inovacija. Ujedno je napomenuo da će se aktivno raditi i na povećanju članica te uključivanju što većeg broja inovatora u Međimurskoj županiji.

Dosadašnji predsjednik Leonardo Belović izvjestio je prisutne o dosadašnjem radu Udruge, a prisutnima se uvodno obratio i predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved koji je istaknuo da očekuje još bolju suradnju ZTK Međimurske županije i Međimurske udruge inovatora.

Na izbornoj skupštini prisustvovao je i glavni tajnik Hrvatske zajednice inovatora Matija Žugec, koji je izrazio želju da se Međimurska udruga inovatora priključi članstvu Hrvatske zajednice inovatora s kojim će organizirati zajedničke aktivnosti, od kojih je prva i suorganizacija nadolazećeg Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i mehanizaciji AGRO ARCA 2023. koja će se održati u svibnju u gradu Prelogu.

Novoizabrani predsjednik Udruge napomenuo je da će aktivnosti započeti već istog mjeseca, dok se planira do kraja godine organizirati dvije STEM radionice u korištenju 3D printera za polaznike osnovne i srednje škole.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259