NOVA UDRUGA U VUKOVARSKO – SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Fotografije uz članak 5
23.02.2009

U Domu tehnike u Vinkovcima 20. veljače 2009. održana je Osnivačka skupština Udruge inovatora Vukovarskosrijemske županije. Inicijativu za osnivanje Udruge dalo je nekoliko inovatora iz različitih mjesta te županije koji su došli do zaključka da je došlo vrijeme da se organiziraju kako bi lakše rješavali probleme koji ih muče, od zaštite inovacije do predstavljanja inovacija na domaćim i međunarodnim izložbama kao i kako si olakšati put da se njihova inovacija komercijalizira.

Za predsjednika Udruge izabran je gospodin Željko Beljo, dogradonačelnik grada Vinkovaca, a za tajnika Damir Remenar iz Iloka. Osnivači su na Skupštini odmah izabrali i Izvršni odbor u sastavu 5 članova. Uz novoizabranog predsjednika članovi su još i Branko Mrkonjić, Anto Vidović, Vinko Perković i Adrijana Cvrković.

Nadzorni odbor novoosnovane Udruge je u sastavu Tihomir Božić, predsjednik, Luka Šibalić i Slavko Skejo, članovi. Prisutni su izabrali i članove Suda časti i to u sastavu dr. Drago Kraljević, predsjednik, Vladimir Dolenc i Ivan Marjanović članovi. Sudionici osnivačke skupštine usvojili su i Odluke o udruživanju u Županijsku zajednicu tehničke kulture Vukovarsko srijemske županije i u Udrugu inovatora Hrvatske. Potporu novoosnovanoj Udruzi došli su pružiti i predstavnici nacionalne asocijacije iz Zagreba, Udruge inovatora Hrvatske, Vojislav Raušević, glavni tajnik, Silvana Svilar i Branko Horvat, stručni suradnici, te predsjednik Društva inovatora Osijek, Vlado Kramer.

Obraćajući se prisutnima gospodin Raušević je čestitao svim izabranim dužnosnicima i izrazio zadovoljstvo da je Udruga inovatora Hrvatske u svoj sastav dobila još jednu udrugu. U prigodnom izlaganju predstavio je Udrugu inovatora Hrvatske i najavio veliku podršku aktivnostima nove udruge u svim njenim segmentima, od edukacije do savjetovališta. Predsjednik novoosnovane Udruge zahvalio je na izboru i rekao je da je ponosan što se nalazi na čelu jedne takve udruge jer i sam je inovator. Kao inovatoru biti će mu lakše razumjeti svoje članove i nastojati će im pomoći da svoje inovacije i materijaliziraju što je u konačnici i cilj svakog inovatora.

Da je put inovacije od ideje do tržišta trnovit, dug i težak rekao je i gospodin Marko Vuković koji je povratnik iz Australije. Vratio se u Hrvatsku sa željom da njegove inovacije koje su ga proslavile u svijetu ostanu u Hrvatskoj. Već posjeduje nekoliko patenata i nada se da će svojim iskustvom pomoći članovima Udruge koji su ga na Osnivačkoj skupštini proglasili počasnim članom svoje Udruge.

Silvana Svilar

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259