Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost raspisuje natječaj „Godišnja nagrada Nikola Tesla - Genij za budućnost 2018"

13.02.2018
Udruga

Nikola Tesla - Genij za budućnost raspisuje NATJEČAJ

„GODIŠNJA NAGRADA NIKOLA TESLA - GENIJ ZA BUDUĆNOST 2018"

za

I.

Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

II.

Kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika nekog Teslinog izuma, koji se ističe jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem

III.

Projekt iz područja Teslinog proširenog djelovanja:

 • Čisti planet
 • Zaštita okoliša
 • Korištenje novih obnovljivih izvora energije
 • Edukativni projekti o tome kako pobuditi inovativnost i kreativnost svakog pojedinca
 • Edukacija o pripremi svijesti za uspjeh, kako biti s vlastitom istinom
 • Projekt koji potiče i poziva na toleranciju spolnih, rasnih, religijskih, kulturoloških i socioloških različitosti kao temelja mira u svijetuNatječaj „Godišnja nagrada Nikola Tesla - Genij za budućnost 2018" otvoren je od 1. veljače do 1. ožujka 2018. godine.

1. Prvo testiranje znanja bit će održano 7. ožujka 2018. na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, Prilaz baruna Filipovića 28a, 10000 Zagreb, dvorana A -301,u 17 sati.

Stručna komisija za finalno natjecanje odabire tri najbolja kandidata iz svake kategorije.

Finalno testiranje se održava 4. travnja 2018. na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, Prilaz baruna Filipovića 28a, 10000 Zagrebu, dvorana A - 301, u 17 sati.

Stručna komisija odabire tri najbolja kandidata za nominaciju za Godišnju nagradu „Nikola Tesla -Genij za budućnost 2018"

2. Kandidati su obavezni na natječaj „Godišnja nagrada Nikola Tesla - Genij za budućnost 2018" dostaviti prijavnicu (vrijedi za sve tri kategorije). Za kategorije II i III kandidati su obavezni uplatiti kotizaciju za natjecanje u iznosu od na račun Udruge, u Addiko bank , broj: HR38 25000091101319528 s naznačenom kategorijom na uplatnici (KA -2 odnosno KA-3) i dostaviti sljedeće:

 • sažetak projekta ili opis projekta ili proizvoda u pisanom i elektronskom obliku (CD ili USB)
 • komercijalizaciju projekta ili proizvoda ako postoji
 • dokaz o zaštiti autorskih prava ako postoji
 • dokaz o osvojenim nagradama ako postoji
 • fotografiju ili skicu proizvoda
 • fotografiju ili logo projekta (koji najbolje predstavljaju projekt, a služe ilustraciji projekta)
 • original popunjenu prijavnicu prethodno provjerenu i odobrenu dodatne materijale koji najbolje predstavljaju projekt ako postoje (fotografije, promotivni materijali, PP prezentacija...)
 • priložiti kopiju uplatnice kotizacije ili elektroničku potvrdu o uplati.

3. Kandidati su za Kviz znanja obavezni ispuniti prijavnicu objavljenu na web stranici Udruge www.unt-genius.hr/ te potpisanu i skeniranu poslati na e-mail adresu: info@unt-genius.hr ili osobno dostaviti koordinatorici projekta Dijani Karačić (kontakt broj: 099 639 7904).

Kada kandidat dobije potvrdu da je prijavnica ispravno popunjena prijava je potpuna. Za sve dodatne informacije i upute kontaktirati gore navedenu e-mail adresu.

4. Kandidati su za II i III kategoriju obavezni ispuniti prijavnicu objavljenu na web stranici Udruge www.unt-genius.hr i poslati je na e-mail adresu: info@unt-genius.hr ili predsjednica@unt- genius.hr . Kada kandidat dobije potvrdu daje prijavnica ispravno popunjena, tada se original zajedno s potrebnom dokumentacijom dostavlja poštom i u elektroničkom obliku na adresu Udruga Nikola Tesla-Genij za budućnost, Turopoljska 24 b, 10000 Zagreb, s naznakom „Za Godišnju nagradu Nikola Tesla -Genij za budućnost 2018". Svi dokumenti i prijavnice moraju biti poslane najkasnije do 1. ožujka 2018.

Stručna komisija izabrati će po tri najbolja kandidata iz kategorija II i III koji će biti nominirani za Godišnju nagradu „Nikola Tesla-Genij za budućnost 2018. Svi kandidati o rezultatima natječaja biti će obaviješteni pismenim ili telefonskim putem ili putem elektroničke pošte. Nominirani kandidati biti će objavljeni na web stranici Udruge www.unt-genius.hr

Dodjela Godišnje nagrade „Nikola Tesla -Genij za budućnost 2018" biti će održana 10. srpnja 2018. u Zagrebu na manifestaciji „Tesla & friends". Više na www.unt-genius.hr/projekti 2018.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259