Natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija

13.12.2016

Otvoren je poziv na natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija u okviru Marie Sklodowska – Curie akcija (MSCA). Natječaj je otvoren do 5. travnja 2017. godine. Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje.

Natječaj se odnosi na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Sastavljen konzorcij prijavljuje projektni prijedlog koji naglašava mogućnosti umrežavanja, dijeljenja znanja i razvoja vještina osoblja. Potiče se sudjelovanje malog i srednjeg poduzetništva.

Konzorcij je otvoren i za organizacije iz trećih zemalja. Popis zemalja koje su prihvatljive za sudjelovanje te popis zemalja s potpisanim bilateralnim sporazumima s EU dostupno je ovdje . Za promoviranje međunarodne i međusektorske suradnje, unutar proračuna Marie Sklodowska-Curie akcija, za ovaj natječaj izdvojeno je 80 milijuna eura.

Najčešća pitanja i odgovori vezani uz prijavu RISE projekata nalaze se ovdje.

Najčešće nedostatke u projektnim prijedlozima za RISE akciju dostavljamo u privitku.

Mreže za inovativno osposobljavanje (ITN)

Kao što ste već upoznati, rok za prijavu Inovativnih mreža za osposobljavanje (ITN) u okviru Marie Sklodowska – Curie akcija je 10. siječnja 2017. godine.

Ovim putem Vas želimo obavijestiti da pružamo uslugu čitanja projektnih prijedloga. Napominjemo da nismo u mogućnosti ulaziti u znanstveni sadržaj projektne prijave, te će se komentari odnositi na strukturu prijave kao i na sadržaj vezan uz neznanstvene kriterije evaluacije. Projektne prijedloge nam možete slobodno dostaviti zaključno do četvrtka 5. siječnja 2017. godine. Za dodatna savjetovanja (individualna savjetovanja, e-mail ili telefonska savjetovanja) stojimo na raspolaganju!

EK je objavila najčešća pitanja i odgovore vezane uz prijavu ITN projekata. Pitanja dostavljamo u privitku.

Najčešće nedostatke u projektnim prijedlozima za ITN akciju također dostavljamo u privitku.

Iskazi interesa za partnerstvo u konzorcijskim MSCA projektima

Razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE) – natječaj za 2017.


Mreže za inovativno osposobljavanje (ITN) – natječaj za 2017.

Zainteresirani ste za prijavu projekata u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija (MSCA), a nemate dovoljno partnera za sastavljanje konzorcija? Želite se priključiti konzorcijima u nastajanju? Slobodno nam pošaljite ispunjeni partnerski profil na sandra.vidovic@mobilnost.hr kako bi ga proslijedili našim kontaktima u inozemstvu. Obrazac partnerskog profila te objedinjeni iskazi interesa stranih institucija dostupni su ovdje.

Za više informacija vezanih uz mogućnost individualnih akademskih mobilnosti slobodni smo Vas uputiti na mrežne straniceObzora 2020., EURAXESS.hr portal kao i na Facebook stranicu Euraxess Croatia - Research in the heart of Europe.

Datoteke uz članak
MSCA ITN NAJC ES C I NEDOSTACI PROJEKATA 404.40 kB
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 309.40 kB
MSCA RISE Nedostaci projektnih prijedloga 324.75 kB

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259