Nagrade ARCA 2018. i AGRO ARCA 2018.: Grand Prix tvrtki HS produkt za robot Polisrh

Fotografije uz članak 12
22.10.2018

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečanom dodjelom nagrada i priznanja zatvoreni su Međunarodna izložba inovacija ARCA i Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA, koji su se ondje održavali od 18. do 20. listopada u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.

Grand Prix, najznačajnija nagrada izložbe, pripao je inovaciji Polisrh – industrijski dizajn robotske ćelije za poliranje i uklanjanje srha dr. sc. Marka Filipovića iz karlovačke tvrtke HS Produkt, a dodijeljene su i zlatne, srebrne i brončane medalje izložbe ARCA i sajma ARGO ARCA.

Na ovogodišnjoj izložbi inovacija ARCA i sajmu AGRO ARCA predstavljeno je više od 150 inovacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije. Glavna tema događanja bila pametna poljoprivreda o čemu su na konferenciji „Pametna poljoprivreda – upotreba novih tehnologija u poljoprivredi“ raspravljali stručnjaci iz akademske i znanstvene zajednice te gospodarskog sektora.

Izložbi ARCA i sajmu AGRO ARCA ove su godine potporu dali suorganizatori, Inovacijski centar Nikola Tesla, Sveučilište u Zagrebu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora (IFIA); pokrovitelji, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja; supokrovitelji Hrvatska gospodarska komora; partner Agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO te sponzori, Končar – Elektroindustrija d.d. (generalni sponzor), Hrvatska, HS Produkt i PBZ Card.

Popis svih nagrađenih izlagača potražite na poveznici Nagrade ARCA 2018. i AGRO ARCA 2018.


Foto galerija Međunarodnih sajmova inovacija ARCA 2018. i AGRO ARCA 2018.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259