NACIONALNE IZLOŽBE MATURALNIH RADOVA U PODRUČJU DIZAJNA I GRADITELJSTVA

Fotografije uz članak 6
15.05.2008

Varaždin - Čakovec, 13. - 15. lipnja 2008.

U Graditeljskoj školi u Čakovcu 14. svibnja 2008. održan je još jedan radni sastanak oko završnih dogovora za održavanje 2. Nacionalne izložbe maturalnih radova u području dizajna IDIVA Varaždin i 1. Nacionalne izložbe maturalnih radova u području graditeljstva IGRAČ Čakovec. Izložbe će se paralelno odvijati od 13. - 15. lipnja 2008 u ta dva grada. Pokrovitelji izložbi su Varaždinska županija, Međimurska županija, Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Zajedničkom radnom sastanku prisustvovali su predstavnici Udruge inovatora Hrvatske, Društva inovatora Varaždinske županije, Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zoran Pazman i njegovi suradnici, te ravnatelj Srednje strukovne škole Varaždin Dražen Koščak sa suradnicima.

Predsjednik Udruge inovatora Hrvatske dr. sc. Stanislav Čajavec istaknuo je da je važna uloga inovatorskih udruga i zajednice tehničke kulture da u izvannastavnim aktivnostima učenika i mentora u strukovnim školama potiču kreativnost mladih i proširuju njihova znanja.

Ovim Projektom organizatori potiču profesore i škole na što kvalitetnije usmjeravanje učenika na izradu funkcionalnog i inovativnog maturalnog rada. Na taj način afirmiraju se škole - domaćini u kojima će se održavati izložbe kao i tridesetak drugih škola za koje se očekuje da će se uključiti svojim izlaganje u izložbe. Izložbe će biti vrlo atraktivan i stručno koristan događaj u tim sredinama upravo zbog različitih područja na koje se odnose.

Programi izložbi biti će popraćeni i radionicama za učenike i mentore, stručnim predavanjima na temu dizajna i solarne arhitekture, izložbom umjetničke fotografije te pokaznom izložbom priznatog umjetnika.

Program svečanog otvorenja IDIVE započeo bi u Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu 13. lipnja 2008. u 12,00 sati, a otvaranje IGRAČA u Čakovcu u Graditeljskoj školi započelo bi istoga dana u 14,00 sati.

Sudionici i jedne i druge izložbe kroz sva tri dana će se međusobno družiti kroz posjete izložbama, organizirano razgledavanje gradova Varaždina i Čakovca i na svečanom uručivanju nagrada u Čakovcu.

Nagrade su primamljive i nadamo se da će zaintrigirati velik broj sudionika obiju izložbu.

Spomenimo samo neke: prva tri nagrađena rada sa svake izložbe predstavit će se na međunarodnoj izložbi IENA u Nuernbergu, deset nagrađenih radova prezentirat će se na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2008, a tri nagrađena autora sa svake izložbe biti će gosti Hrvatske zajednice tehničke kulture i Udruge inovatora Hrvatske na studijskom putovanju u Belgiju.

Silvana Svilar, stručni suradnik

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259