Na kolokviju Inovacije u medicini V. znanstvenici predstavili inovativne projekte

Fotografije uz članak 1
17.05.2017

Dana 17. svibnja 2017. u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održan je kolokvij Inovacije u medicini V. Kolokvij je organiziran u sklopu tribine Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske . Kolokvij su zajednički organizirali Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske, s ciljem predstavljanja inovativnih projekata.

Na skupu su predstavljena tri projekta: akademik Ivo Čikeš iz Razreda za medicinske znanosti HAZU predstavio je projekt Izumi i patenti u Klinici za bolesti srca i krvnih žila Medicinskoga fakulteta i KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Darko Macan sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavio je projekt Izolacija, kvantifikacija i kinetika Ap4A, SCCA i TROP2 kod pacijenata s oralnim karcinomom i potencijalno malignim poremećajima , a prof. dr. sc. Bojan Biočina s Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavio je projekt Mehanička cirkulacija kao nova paradigma života.

Skup je moderirao prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.
Ispred Udruge inovatora Hrvatske skupu je nazočila Katarina Marković, glavni tajnik Udruge.
Tribina Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske zajednički je projekt Sveučilišta u Zagrebu i Udruge inovatora Hrvatske, osmišljen u cilju poticanja i popularizacije ideje o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima budućega inovativnoga gospodarstva koji će Hrvatskoj omogućiti brži gospodarski razvoj.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259