MLADIM INOVATORIMA IZ POŽEGE URUČENI CERTIFIKATI ZA POSTIGNUĆA NA IZLOŽBAMA INOVACIJA

Fotografije uz članak 7
16.11.2015

Povodom odličnih rezultata ostvarenih na nedavnim međunarodnim izložbama inovacija ARCA u Zagrebu i iENA u Nürnbergu, u petak 13. studenoga predstavnici Udruge inovatora Hrvatske, predsjednik Marko Bubaš, voditeljica projekata i stručna suradnica Silvana Svilar i suradnica za projekte EU i projekte mladih Tatjana Antić posjetili su požešku Tehničku školu.


Zlatko Dražić, učenik 3. razreda Tehničke škole Požega

Naime trojica učenika ove škole Zlatko Dražić, Matko Pavičić i Marko Brnčić na ovogodišnjoj Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA predstavili su svoje inovatorske radove i osvojili tri medalje, jedno zlato i dvije bronce. Zlato je osvojio učenik trećeg razreda Zlatko Dražić, a uspjeh s ARCE potvrdio je i na prestižnoj izložbi inovacija iENA u Nürnbergu gdje je osvojio broncu i dobio ponude za razvoj svoje inovacije – kosilice na daljinsko upravljanje. Predstavljanje na iENI omogućilo mu je sudjelovanje na ovogodišnjem prvom Danu inovativnih ideja održanom u sklopu ARCE, na kojem je osvojio drugo mjesto i nagradu UIH-a, sudjelovanje na ovoj prestižnoj izložbi.

Inovacije i uspjeh ovih talentiranih mladih inovatora u petak su predstavljene i lokalnim medijima. Predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš trojici inovatora ovom je prilikom uručio i posebne certifikate za dostignuća na izložbama inovacija.

Događaju su prisustvovali zamjenik župana Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te ravnatelj Tehničke škole Zoran Galić i mentor mladih inovatora Martin Kaprel, obojica istaknuvši kako je cilj škole poticati mlade na stvaranje inovativnih proizvoda koji nalaze svoju primjenu na tržištu, što dokazuje čak 16 proizvoda koje su učenici razvili, a koje danas koriste razne tvrtke.


DNEVNIK IZLAGANJA NA SAJMU INOVACIJA IENA 2015, ZLATKA DRAŽIĆA, UČENIKA IZ TEHNIČKE ŠKOLE - POŽEGA, MENTOR MARTIN KAPREL, MOŽETE VIDJETI NA OVOM LINKU.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259