MLADIM INOVATORIMA IZ IVANIĆ GRADA IVANU KOŽARU I TINU BIRŠIĆU NAGRADA NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST

15.07.2015

U povodu obljetnice rođenja izumitelja i znanstvenika Nikole Tesle u Zagrebu je šestu godinu zaredom u organizaciji Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost, inače partnerske udruge UIH-a, održana trodnevna manifestacija Tesla & friends u sklopu koje i dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost. Nagradu su ove godine dobila i dvojica mladih inovatora, članovi Elektroničkog i računalnog kluba iz Ivanić Grada, Ivan Kožar i Tin Biršić. Osim Kožara i Biršića, ove je godine nagrađena i gimnazijalka Sara Cepić.


Sara Cepić, Ivan Kožar i Tin Biršić

Mladi Kožar nagradu je dobio za svoj univerzalni punjač mobitela, inovaciju za koju je već dobio i niz medalja i priznanja na domaćim i međunarodnim izložbama inovacija, a u čijem mu je stvaranju inspiracija i bio Nikola Tesla. Inače, jedan od Kožarevih projekata je i Teslina zavojnica. Nagradu je pored Kožara dobio i sedamnaestogodišnji Tin Biršić za svoj Cloud Security System, inovaciju za koju je također osvojio već nekoliko nagradu. Među posljednjima su i one iz Ženeve i Agro Arce u Trilju.

Godišnja nagrada Nikola Tesla – genij za budućnost samo je jedno od događanja kojima je obilježena 159. obljetnica rođenja genija iz Smiljana i drugog nacionalnog Dana Nikole Tesle, dana znanosti, tehnologije i inovacija. Uz dodjelu nagrada, položeno je cvijeće na Teslin spomenik u Zagrebu, održan koncert na Ljetnoj pozornici Bundek i konferencija Tesla u Zagrebu na temu Tesla u medicini.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259